Vefat ve Başsağlığı - Üniversitemizin Eski Rektörlerinden Prof. Dr. Naci Gürses Vefat Etmiştir
02 Ocak 2023, Pazartesi - 13:41
Güncelleme: 03 Ocak 2023, Salı - 21:25

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) eski rektörlerinden Prof. Dr. Naci Gürses, Hakk’a yürümüştür.

Üniversitemizde 1992 - 1996 tarihleri arasında Rektörlük görevini yapan ve bu dönemde çalışma arkadaşlarıyla birlikte Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Bölümünün kurucularından olan ve bu Bölümde büyük emekleri bulunan değerli bilim insanı Prof. Dr. Naci Gürses’e Allah’tan rahmet; ailesi, bilim camiası ve OMÜ ailesine başsağlığı dilerim.

Prof. Dr. Yavuz Ünal
Rektör

Merhumun cenazesi 3 Ocak 2023 Salı günü İstanbul Ataşehir ilçesi Mimar Sinan Camii'nde öğle namazını takiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecektir.

Prof. Dr. Naci GÜRSES (1943 - 2023)

OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi uzmanı olan eski Rektör Prof. Dr. Naci Gürses; solunum sistemi cerrahisi, boşaltım sistemi ve üreme organlarına ait cerrahi, onkolojik cerrahi, çocuklarda baş ve boyun cerrahisi, abdominal ultrasonografi alanlarında hizmet vermekte ve testis iltihabı (orşit), yanık cerrahisi (çocuk), böbrek çıkış darlığı ameliyatı (piyeloplasti) üzerine çalışmalar yürütmekteydi.