Temel Bilimlerde Doktora Sonrası Araştırma Projesi (DOSAP)
26 Mayıs 2023, Cuma - 11:10
Güncelleme: 26 Mayıs 2023, Cuma - 13:48

Doktora öğrencileri ve araştırmacıların dünyanın seçkin üniversitelerinde uluslararası standartlarda araştırma yapmalarını teşvik etmek amacıyla Kurulumuz Başkanlığı tarafından "Uluslararası Araştırmacı Projeleri" başlatıldığı ilgide kayıtlı yazımızla tarafınıza bildirilmişti.

Bu kapsamda Temel Bilimlerde Doktora Sonrası Araştırma Projesi (DOSAP) ile devlet üniversitelerinde görevli 100 doktoralı Araştırma Görevlisi ve Dr. Öğretim Üyesine, aylık 20 bin TL burs ve 10 bin TL ulaşım desteği verilerek yurt dışında "Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik" alanlarından birinde 9 aya kadar araştırma yapma imkânı sunulmuştu.

Bu  sefer programa başvurular, 28 Temmuz 2023 Cuma günü saat 17.00'ye kadar uzatılmış olup YÖKSİS  üzerinden başvuruda bulunan doktoralı  Araştırma Görevlisi ve Dr. Öğretim  Üyesinin sisteme yüklemiş olduğu evrakları (çalışma raporu ve kabul mektubu) ilgili üniversitenin değerlendirerek, gerekli şartları taşıdığına karar verilen başvuruları YÖKSİS üzerinden 31 Temmuz tarihleri arasında onaylaması;  Üniversitenin onayladığı başvurular için alacağı 2023-07 Ağustos 2023 senato veya üniversite yönetim kurulu kararını rektörlük üst yazısı ekinde  günü 18 Ağustos 2023 Cuma mesai bitimine kadar Başkanlığımıza iletmesi gerekmektedir.
Ancak, ilgide kayıtlı yazımızda bildirilen tarihler arasında başvurusunu tamamlayan adayların işlemlerinin, davet tarihleri gözetilerek herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına, ilgili yazımızda belirtilen süreler içerisinde tamamlanması gerekmektedir.