Temel Bilimlerde Doktora Sonrası Araştırma Projesi (DOSAP)
31 Mart 2023, Cuma - 15:11
Güncelleme: 01 Nisan 2023, Cumartesi - 00:01

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından akademisyenlerin katılması için Temel Bilimlerde Doktora Sonrası Araştırma Projesi (DOSAP) başlatıldı. YÖK tarafından hayata geçirilen ilgili proje ile ilgili aşağıdaki duyuru yapılmıştır.

YÖK’ün ilgili basın açıklaması;

Yükseköğretimi nitelik ve nicelik olarak ulusal ve uluslararası standartlara uygun, etkin ve etkili olarak planlamak ve yönetmek amacıyla birçok çalışma yapılmaktadır. Bu kapsamda doktora eğitimini tamamlamış Araştırma Görevlileri ile Dr.  Öğretim  Üyelerinin, dünyanın  seçkin  üniversitelerinde uluslararası  standartlarda  araştırma  yapmalarını  teşvik  etmek  amacıyla  Kuruluşumuz  tarafından "Uluslararası Araştırmacı Projeleri" başlatılmıştır.

Ekteki  "Yurt  İçi  ve  Yurt  Dışında  Öğretim  Elemanı  ve  Araştırmacı  Destekleme  Programlarına İlişkin Usul ve Esaslar"ın 4'üncü maddesinin 2'nci fıkrası uyarınca, devlet üniversitelerinde görevli 100 doktoralı Araştırma Görevlisi ve Dr. Öğretim Üyesine, aylık 20 bin TL burs ve 10 bin TL ulaşım desteği verilerek yurt dışında "Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik" alanlarından birinde 9 aya kadar araştırma yapma  imkânı  sunulması  Yükseköğretim  Yürütme  Kurulunun  08.03.2023  tarihli  toplantısında  uygun bulunmuştur.

Bu kapsamda;

• Başvuru yapmak isteyen doktorasını tamamlamış Araştırma Görevlileri ile Dr. Öğretim Üyelerinin 26 Nisan  2023  Çarşamba - 12  Mayıs  Cuma  günü  saat  17:00'ye  kadar  YÖKSİS  üzerinden  başvurularını yapmaları,

• Sistem  üzerinden  başvuruda  bulunan  doktorasını tamamlamış  Araştırma  Görevlileri ile  Dr.  Öğretim Üyelerinin  sisteme yüklemiş oldukları evrakları  (çalışma  raporu ve kabul mektubu) ilgili üniversitenin değerlendirmesi,  gerekli  şartları taşıdığına  karar  verilen  başvuruları  YÖKSİS  üzerinden  15 Mayıs-  26 Mayıs 2023 tarihleri arasında onaylaması,

• Üniversitenin onayladığı başvurular için alacağı senato kararını rektörlük üst yazısı ekinde 9 Haziran
2023 tarihine kadar Başkanlığımıza iletmesi,

• Üniversitelerin onay  aşamasında  görev  alacak  kişiyi  YÖKSİS'te  "YÖK  DOSAP  Desteği  Üniversite Sorumlusu" olarak yetkilendirmeleri gerekmektedir.

Detaylı bilgi için; www.yok.gov.tr

Temel Bilimlerde Doktora Sonrası Araştırma Projesi (DOSAP)  Yönergesi ekli dosyada bulunmaktadır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü

Ek Dosya(lar):