OMÜ Pedagojik Formasyon Eğitimi Duyurusu
27 Ocak 2023, Cuma - 20:12
Güncelleme: 27 Ocak 2023, Cuma - 20:16

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Pedagojik Formasyon Eğitimi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 03.01.2023 tarihinde belirlenen esaslar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda eğitime 2022 – 2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı’nda, hâlen lisans programlarının mezuniyet aşamasındaki öğrencilerle başlanacaktır. (Diğer öğrencilerimizle ilgili planlamalar devam etmekte olup gerekli duyuru bahar dönemi içinde yapılacaktır.)

2022 – 2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı’nda pedagojik formasyon eğitimi alacak öğrencilerin aşağıdaki hususları dikkate almaları önem arz etmektedir.

1. Pedagojik Formasyon Eğitimi, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulunun 20.02.2014 tarih ve 9 sayılı “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları” ekinde yer alan branşlar için uygulanacaktır.

2. Bahar döneminde başlatılacak pedagojik formasyon eğitimi, lisans programlarının mezuniyet aşamasında olan öğrenciler için uygulanacaktır.

3. Bahar döneminde başlatılacak pedagojik formasyon eğitimi, 2023 – 2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı sonunda tamamlanacaktır. Bu kapsamda eğitimin zamanında tamamlanabilmesi için yaz öğretimi uygulamasının da yapılması planlanmaktadır.

4. Bahar dönemindeki eğitim, çevrim içi (on-line) olarak verilecek 3 teorik dersten oluşacak; Öğretmenlik Uygulaması, 2023 – 2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı’nda yapılacaktır.

5. Öğretmenlik Uygulaması, Samsun’da ve MEB bünyesindeki okullarda gerçekleştirilecektir. (Not: Çok düşük bir ihtimal de olsa bir branşta yeterli rehber öğretmen bulunmaması hâlinde, ilgili adayların Öğretmenlik Uygulaması dersini başka bir şehirde almaları gerekecektir.)

Bahar döneminde başlanacak pedagojik formasyon eğitimine ön başvuru yapmak için aşağıdaki linki tıklayınız.