TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması 2021’de Yeni Kategori

29 Haziran 2021, Salı - 23:00 - 30 Haziran 2021, Çarşamba - 22:45

geleceginiletisimcileri@trt.net.tr

27 May 2021

2021 yılının Cumhurbaşkanlığı tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesiyle TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması 2021’e “Güzel Türkçe” kategorisi eklendi.

“Güzel Türkçe” kategorisiyle, gençlerin bu özel yıla ve dilimize katkı sağlamaları hedeflenmektedir.

"Radyo Yayıncılığı", "Televizyon Yayıncılığı", "Haber Yayıncılığı" ve "Dijital Yayıncılık" ana kategorilerinde yapılan yarışmaya bu yıl öğrenciler “Güzel Türkçe” kategorisinde hazırladıkları eserlerle de katılabilecekler.

Yeni eklenen kategoriyle Türkçenin doğru kullanımını teşvik eden, etkili kullanımına katkıda bulunan ve bu konuda duyarlılığı artırmayı hedefleyen eserlere özel ödül verilecek.

Öğrenciler “Güzel Türkçe” kategorisine, teması Türkçeyi doğru ve etkili kullanmak olan bir internet sitesi, sosyal medya hesabı, dijital kampanya, podcast ya da dijital video içeriği formatlarından biriyle katılabilecek.

Bu kategoride de diğer kategorilerde olduğu gibi, birinciye 10.000 TL, ikinciye 8.000 TL, üçüncüye 6.000 TL para ödülü ve ayrıca ödül heykelciği verilecek. Ön lisans ve lisans öğrenimi gören 1 Ocak 1991 ve sonrası doğumlu üniversite öğrencilerinin katılabileceği yarışmanın son başvuru tarihi 30 Haziran 2021.

AddThis Sharing Buttons