“Cengiz Aytmatov 90 Yaşında Samsun’da”
08 Aralık 2017, Cuma - 16:41
Güncelleme: 15 Aralık 2017, Cuma - 08:34

Cengiz Aytmatov, (12 Aralık 1928 - 10 Haziran 2008) doğumunun 90. yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kırgızistan Manas Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen “Cengiz Aytmatov 90 Yaşında Samsun’da” çalıştayı ile anılacak.

14-15 Aralık 2017 tarihinde OMÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde, dört oturumda gerçekleşecek programın şeref konuğu, yazarın kızkardeşi Roza Aytmatova. Kırgızistan Manas Üniversitesinden ve Türkiye’den katılımcıların bildiri sunacağı çalıştayda Akademik Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu bir konser verecek. Çalıştay, 14 Aralık Perşembe günü saat 9:30'da açılış töreni ile başlayacak.

Ayrıca programda “Ebedî Yalnızlık” (Belgesel / Uyarlama), “Sayakbay 20. Asrın Homerosu” (Film), “Benim Sözümü Benim Canım Diye Bil” (Belgesel) adlı gösterimler ve komuz dinletisi yer alacak.

Çalıştay programı

14 Aralık 2017 Perşembe

09:30 - Açılış ve Protokol Konuşmaları

Prof. Dr.  Mehmet AYDIN