TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop OMÜ'de İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Sergisi'ni Ziyaret Etti
27 Aralık 2021, Pazartesi - 16:20
Güncelleme: 02 Ocak 2022, Pazar - 22:46

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) himayelerinde ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Valiliği ile Samsun Büyükşehir Belediyesinin iş birliğinde 27-28 Aralık 2021’de gerçekleştirilecek "İstiklal Marşı ve Mehmed Akif Ersoy Sempozyumu" açılış töreni öncesinde, sempozyumun onur konuğu TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un teşriflerinde “100. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Davetli Afiş Tasarımı Sergisi”, kapılarını sanatseverlere açtı.

Sempozyum öncesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında açılan sergiyi ziyaret eden TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'a, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, afiş tasarımları hakkında bilgi verdi. Başkan Şentop’un sergi ziyaretine; Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş, Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal da eşlik etti.

Sergi hakkında bilgi veren Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak “Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Türk milletinin karakterini ve ruhunu yansıtan, tam bağımsızlık mücadelemizin bir simgesi ve millî bir mutabakat metni olan, Kurtuluş Savaşı’mızı en iyi şekilde ifade eden İstiklal Marşı'mızın kabulünün 100. yıl dönümünde İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u '100. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Davetli Afiş Tasarımı Sergisi' ile ayrıca anmak istedik. Bu sergiyle; İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un ve kendisi tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’mızın özlü, güçlü, coşkulu dizelerindeki millî birlik ve beraberliği yansıtan; onu anlayan, anlatan, yaşayan ve yaşatan bir anlayışla bu ruhun görünür kılınması hedeflendi. Güzel Sanatlar Fakültesinin bu sergi kapsamında oluşturduğu Düzenleme Kurulunun daveti üzerine sergiye 15 farklı üniversiteden 36 öğretim elemanı, afiş tasarımlarıyla destek vererek teşekkürlerini ve memnuniyetlerini dile getirdiler.” dedi.

“100. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Davetli Afiş Tasarımı Sergisi”, 7 Ocak 2022 Cuma gününe kadar OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde sergilenmeye devam edilecek.