İlahiyat Fakültesinin TUBİTAK Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı Başarısı
21 Aralık 2021, Salı - 11:14
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Arş. Gör. Osman Curuk’un, "Endülüs'te Denizcilik ve Deniz Ticareti" isimli tezi,  TUBİTAK 2214/A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı kapsamında İspanya'nın başkenti Madrid’de yer alan Instituto De Lenguas Y Culturas Del Mediterraneo Y Oriente Proximo’da 12 aylık süre ile araştırılacak.

Arş. Gör. Osman Curuk, araştırma süresi boyunca Instituto De Lenguas Y Culturas Del Mediterraneo Y Oriente Proximo’da misafir araştırma görevlisi olarak tezi üzerinde çalışmalarını sürdürecek.

OMÜ İlahiyat Fakültesi Türk İslam Sanatları alanında doktora öğrencisi Gülşen Soycan da TUBİTAK 2214/A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı kapsamında hazırladığı “Kudüs Harem-i Şerif Bölgesi İslami Dönem Mimari Eserlerindeki İslami Dönem Yazılarının Hüsn-i Hat Sanatı Açısından Değerlendirilmesi” isimli doktora tezi üzerinde çalışmalarını sürdürmek amacıyla, 1 yıllık süre ile Kudüs İbrani Üniversitesinde misafir araştırma görevlisi olarak bulunacak.