Vali Dağlı ile Rektör Ünal, Çocukların Tiyatro Heyecanına Ortak Oldu
20 Aralık 2021, Pazartesi - 10:35
Güncelleme: 20 Aralık 2021, Pazartesi - 10:35

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ Tiyatro Topluluğunca sergilenen oyunu çocuklarla birlikte izledi.

Vali Dağlı ve Rektör Ünal, OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü OMÜ Sahnesi’nde sahnelenen “Şatoda Sihirli Macera” isimli çocuk tiyatrosunun gösteriminde Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda kalan çocuklarla buluştu.

Tiyatro gösterimine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı da katıldı.

OMÜ Tiyatro Topluluğunun sosyal sorumluluk faaliyeti

Tiyatro öncesi, OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü OMÜ Sahnesi önünde çocukların oyununa eşlik eden Vali Dağlı ve Rektör Ünal, Samsun’un tüm ilçelerinde ilkokul çağındaki çocukları tiyatro ile buluşturan ve çocuklara tiyatro sevgisi kazandırmayı hedefleyen OMÜ Tiyatro Topluluğu üyelerini sosyal sorumluluk çerçevesinde yürüttükleri değerli faaliyetleri dolayısıyla tebrik ederek, özellikle sahneledikleri oyunla çocukların güzel ve keyifli bir gün geçirmelerini sağladıkları için de teşekkürlerini iletti.

Rektör Ünal “Çocuklarımızla bugün birlikte neşelendik, birlikte eğlendik ve birlikte öğrendik”

Rektör Ünal, tiyatroların çocukların kişisel gelişimi ve eğitimlerinde önemli bir işleve sahip olduğunu belirterek çocukları farklı dünyalara götüren oyunların, onların kaliteli vakit geçirmelerine fırsat verdiğini dile getirdi. Çocukların sahnede oyun izleme deneyimlerinin toplumsal davranışlarına yansıdığına dikkat çeken Rektör Ünal “Çocuklarımızla bugün birlikte neşelendik, birlikte eğlendik ve birlikte öğrendik. Bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz. Güzel bir akşam geçirmemize vesile olan Tiyatro Topluluğu üyelerimize gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Çocuklarla yakından ilgilenip sohbet eden Vali Dağlı ve Rektör Ünal, etkinliğin sonunda çocuklara oyuncak hediye ederek, patlamış mısır ve limonata ikram etti.