Türk Hava Yolları -" Cyber TakeOff Programı"
12 Kasım 2021, Cuma - 15:16
Güncelleme: 12 Kasım 2021, Cuma - 15:17

Bilgisayar teknolojilerinin yaygın kullanımı ve gelişmesiyle birlikte bu alandaki güvenlik ihtiyacı da artmış durumdadır. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de sıklıkla yaşanan güvenlik ihlalleri bu alanda daha fazla yatırım yapılmasını gündeme getirmiştir. Diğer yandan konunun hukuki zemine oturtulması amacıyla uluslararası ve ulusal mevzuat ve standartlar yayımlanmış durumdadır.

Türk Hava Yolları A.O. olarak ‘siber güvenlik’ konusunu milli bir mesele olarak görüyor ve yıllardır bu konuda çalışmalar yürütüyoruz. Ülkemizin güçlü insan kaynağı ile bu alanda söz sahibi olabileceğine inanıyoruz. Teknik hazırlık ve tedbirler yanında en önemli değer olarak gördüğümüz insan kaynağı konusunda gerek Ortaklığımız için gerekse siber güvenlik sektörüne katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Geçmiş yıllarda uyguladığımız azami verim aldığımız; siber güvenlik alanında kısmi zamanlı çalışan (part time) istihdamımız ve “Cyber TakeOff” adını verdiğimiz siber güvenlik kamp programı ile sektöre toplamda 100’den fazla yetişmiş insan kaynağı kazandırdık. Yine bir atılım yaparak, siz değerli üniversitelerimizin öğrencilerinin siber güvenlik gelişimlerine katkı sağlamak, kurumsal güvenlik pratiklerini görmelerine yardımcı olmak istiyoruz.

Üniversitelerimizin ilgili bölümlerinden siber güvenlik konusuna ilgili, bu konuda çalışmalar yapan 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine rehberlik yapmak, saha çalışmalarında bulundurmak ve ardından onları Part -Time çalışan olarak aramızda görmek istiyoruz. İstanbul’da ikamet edemeyecek olan arkadaşlarımız uzaktan çalışarak aramıza katılabilecektir. Çalışma alanları aşağıdaki gibidir.

1. Türk Hava Yolları Siber Savunma Merkezi Vaka Tespit ve Müdahale Analisti
2. Türk Hava Yolları Siber Savunma Merkezi Mühendisi
3. Türk Hava Yolları Siber Savunma Merkezi Sızma Testi Uzmanı
4. Türk Hava Yolları Siber Savunma Merkezi Web Uygulama Güvenliği Uzmanı

İlgili bölümlerde öğrenim gören öğrencilerimizin özgeçmişlerini ve yaptıkları çalışmaları 24.12.2021 tarihine kadar bizlere iletmeleri ön başvuru için yeterli olacaktır.

TÜRK HAVA YOLLARI

Ayrıntılı bilgi ektedir.