Samsun’da Düzenlenecek TEKNOFEST 2022’nin Hazırlıkları Başladı
04 Kasım 2021, Perşembe - 14:54
Güncelleme: 16 Ocak 2022, Pazar - 19:31

Gelecek yıl Samsun’da düzenlenecek olan dünyanın en büyük havacılık festivali TEKNOFEST 2022’nin hazırlıkları başladı.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ın başkanlığındaki TEKNOFEST Karadeniz’in ilk toplantısına Büyükşehir Belediye (SBB) Başkanı Mustafa Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ile protokol üyelerinin yanı sıra T3 Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.

“TEKNOFEST 2022’yi, Çarşamba Havalimanı’nda yapmayı düşünüyoruz”

TEKNOFEST 2022 toplantısı öncesi sabah saatlerinde Samsun-Çarşamba Havalimanı’na inen konuk heyetten Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ile T3 Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, SBB Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve beraberindeki heyetle birlikte havalimanında ve kulede incelemelerde bulundu.

TEKNOFEST’in yapılacağı alanı inceledikten sonra açıklamada bulunan Selçuk Bayraktar, “Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve beraberimizdeki heyetle birlikte TEKNOFEST 2022 Samsun için ilk incelemelerimize başladık. TEKNOFEST’i havalimanında yapmayı düşünüyoruz. Yerleşimi, girişleri, çıkışları ve etkinlikleri konuşmak üzere buradayız. TEKNOFEST 2021 bittiği gün, TEKNOFEST 2022’nin hazırlıkları başlamıştı. Onlar da yoğun bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

“Tüm gayretlerimiz gençlerin geleceği için”

Festivalde yapılacak çalışmalardan da bahseden Bayraktar, “Şimdiden sürprizleri söylemem mümkün değil. Zamanı gelince onları kamuoyu ile paylaşırız. TEKNOFEST’e geçen yıl 200 bin gencimiz başvurdu. 50 bin takım şeklinde başvuru oldu. Buradan yetişen öğrenciler sadece İHA’lar, SİHA’lar değil, teknolojinin tüm diğer sivil alanlarında, teknoloji yarışmalarının yüzde 90’ı neredeyse sivil diğer alanlarda biyomedikalden yapay zekâya akıllı ulaşımdan insanlık yararına teknolojilere kadar çok geniş bir yelpazede alanlarda bu yarışmalar yapılıyor. Orada çok daha büyük eserler yapacaklarını göreceğiz genç kardeşlerimizin. Biz de şimdiden TEKNOFEST 2022’yi kocaman bir ekip olarak, aile olarak çalışıyoruz. Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ev sahipleri olarak bunun yanında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız da burada. Tüm gayretlerimiz onların geleceği için” şeklinde konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve Selçuk Bayraktar, havalimanındaki incelemelerin ardından şehrin yöneticileri ile Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonda düzenlenen toplantıya katılarak karşılıklı fikir ve görüş alışverişinde bulundu.