Kurupelit Kampüsü’nde Sabahın İlk Işıklarında Doğa Yürüyüşü
30 Ekim 2021, Cumartesi - 19:16
Güncelleme: 01 Kasım 2021, Pazartesi - 15:53

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve öğrenciler şafak vakti trekking (doğa yürüyüşü) yaptı.

OMÜ ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencileri için Kurupelit Kampüsü'nde doğa yürüyüşü düzenlendi.

Saat 07:00'de Rektörlük İstasyonu noktasında bir araya gelen öğrenciler, OMÜ Vakfı Koleji önünden İlahiyat ve Diş Hekimliği Fakülteleri yakınına kadar uzanan yolda yürüyüşe çıktılar.

Yürüyüşe; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu da katılarak öğrencilerle birlikte OMÜ’nün merkezî Kurupelit Kampüsü’nün sabahki güzelliğine tanık oldular. Yürüyüşte ayrıca fakülte dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri ile akademisyenler de yer aldı.

Yürüyüş sonunda üniversite öğrencilerine çay ve simit ikram edilirken Rektör Ünal öğrencilerle sohbet ederek onların sorularını da cevapladı.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal “Mezun olduğunuzda ne yapmak ve ne olmak istediğinize şimdiden karar verin"

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Ünal, üniversite döneminin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak “Bir şeyin peşindeyseniz ve bunu istiyorsanız yaparsınız. Ama istemeniz gerekiyor. Bunda da samimi olmanız çok önemli. Benim size okulla alakalı söylemek istediğim bir husus var, o da şu: Hangi bölümde okursanız okuyun ama Türkiye'nin geldiği bir nokta var. Bu senenin fiilî olarak bize gösterdiği doluluk oranlarıyla alakalı bir durum söz konusu. Mezun olduğunuzda ne yapmak ve ne olmak istediğinize şimdiden karar verin. Dördüncü sınıfa geldiğinizde ‘Sonu gözüktü, artık deniz tükendi, şimdi ne yapacağız, şimdi ne olacak?' diye bir telaşa kapılmak ve daha sonra da kendi kendinizle çatışmak, hayıflanmak yerine, gelecek hayalinizi şimdiden kurgulamalısınız. Yani bir yerleri suçlayarak kendinizi haklı çıkarmak veya ifade etmek zorunda kalmamak için bugün bir hayal kurun. Nerede olmak istiyorsanız bunun gereklerini yerine getirin. Söylemek istediğim husus şu: Diploma artık iş görmeyecek; hangi bölümü bitirirseniz bitirin, diploma iş görmeyecek. Diplomanın üzerinde yeterlilikler oluşturmanız gerekiyor. İş hayatında sizden ne beklendiğini bugün fark etmek zorundasınız. ‘Benden ne bekleniyor, ben bunu nasıl gerçekleştirebilirim' gibi sorulara cevap verebilmelisiniz. Her birimizin ailesi ve sosyal imkânları farklı ama bugün şartlarınız eşit. Dolayısıyla eksiğinizi fark ederseniz fark etmeyenden çok daha iyi bir noktaya gelme imkânınız var. Bu noktada biz size destek olmak için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Kasapoğlu “OMÜ ikinci eviniz olacak”

Üniversitede yüz yüze eğitimin başlamasıyla etkinlikleri arttırmayı planladıklarına işaret eden Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu İsmail Hakkı Kasapoğlu ise “Kültürel açılımınızı planlamak adına ne varsa yapacağız. Hocalarımız yurtlara sizlerle birlikte gelecek. Beraber yine doğa yürüyüşleri yapılacak. Burada harika bir göletimiz var ve orada etkinlikler düzenleyeceğiz. OMÜ ikinci eviniz olacak. Birinci eviniz, anneniz babanızın yuvası. Burası da ondan daha aşağı kalmayacak.” dedi.

Yürüyüşün bitiş noktasında ise Rektörlük Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca katılımcılara simit ve çay ikramında bulunuldu.