Samsun Teknoparkın Rehberliğinde 3 Girişimciye Daha TÜBİTAK'tan Destek
27 Ekim 2021, Çarşamba - 10:25
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45

TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programının (BİGG) 1. Aşama uygulayıcı kuruluşu Samsun Teknopark tarafından tamamen ücretsiz verilen eğitim sonunda projelerini TÜBİTAK'a ileten 3 girişimci daha hibe almaya hak kazandı.

Samsun Teknoparkın 2018 yılının ikinci yarısından itibaren yürüttüğü BiggSamsun Programı kapsamında girişimcilere toplam 245 saat; İş Modeli Oluşturma, İş Planı Hazırlama, Sunum Teknikleri ve Tecrübe Paylaşımı (Mentorluk) eğitimleri verildi. Projelerin TÜBİTAK’a iletilmesine kadar olan tüm süreçte girişimcilerin tamamen ücretsiz hizmet aldığı program sonunda, 3 girişimci hibe almaya hak kazandı. Desteği almaya hak kazanan girişimciler şirketlerini kurarak TÜBİTAK’la sözleşme imzalayarak Kasım 2021 tarihinde iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacak ve aldıkları hibeler ile yaratıcı fikirlerini hayata geçirecekler.

Destek alan projeler

2020 yılı 2. Çağrısı kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Burhan Sarıoğlu ve Elektrik Teknolojisi Bölümü Öğr. Gör. Ozan Çakmak’ın ‘Yapay Zekâlı Bir Akıllı Atık Ayrıştırma Sistemi’ konulu projesi, OMÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri öğretim üyesi Dr. Nafıseh Nesbat Mohammadı, OMÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cevat Nisbet ve ODTÜ Fizik Bölümü öğretim üyesi Dr. Arian Goodarzi ortaklığında yürütülen ‘Kan Glukoz Konsantrasyonun Belirlemesinde Fotodinamik Biyosensör Ölçüm Cihazının Yapımı’ konulu projesi ile OMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi Abdurrahman İlbeyli’nin ‘Kablo Kesme Ve Yüksükleme Makinesi ’konulu projesi destek almaya hak kazandı.

Samsun Teknopark, bölgedeki akademik çalışmaların hem ülkeye hem de araştırmacıya ekonomik değer kazandırması için çalışmalarına devam ediyor.