Uluslararası Öğrenciler Tanışma Pikniğinde Buluştu
26 Ekim 2021, Salı - 14:13
Güncelleme: 21 Kasım 2021, Pazar - 18:58

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) katkılarıyla Kurupelit Kampüsü’nde yer alan OMÜ Göleti’nde uluslararası öğrencilerle tanışma pikniği düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, OMÜ YTB Temsilcisi Doç. Dr. Yener Aksoy, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Uluslararası İlişkiler Birim Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Umut Sami Yamak, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Tütüncü ve Türkiye Bursları programı kapsamında burs alan öğrenciler katıldı.

“Kendi insanınıza en iyi hizmeti vermenizi arzuluyoruz”

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal açılış konuşmasında öğrencilere yaptığı konuşmada; “Şu anda ailelerinizden uzaktasınız ve yeni insanlar tanıyorsunuz. Her birimiz farklı coğrafyalardan geldik ve birbirimizden farklı yönlerimiz var. Bu nedenle birbirimizi tanımak için düzenlenen bu piknik önemli bir buluşma. İnsanın karşısına hayatta şanslar çıkar ve o şansları ne kadar iyi kullanırsanız o kadar başarılı olursunuz. Ailenizden uzakta olmanız ve farklı bir ülkeye gelmeniz yeni bir kültür ve yeni bir iklimi ilk defa tanıyor olmanızın sizler için oluşturduğu sıkıntıların farkındayız. Ancak bu dönemi fırsata çevirmeniz mümkün. Bizim sizlerden beklentimiz üniversitemizde iyi bir eğitim aldıktan ve kişisel gelişiminizi sağladıktan sonra ülkenize dönerek kendi insanınıza en iyi hizmeti vermenizdir. Kendinizi geliştirmeniz ve iyi bir eğitim almanız hususunda biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşması sonrası Rektör Prof. Dr. Ünal öğrencilere yemek ikramında bulundu. Piknik davetlilerin alanındaki masa tenisi, oryantiring, dağcılık ve voleybol etkinliklerine katılımıyla son buldu.