OMÜ, Şehrin Şairleriyle Buluştu
26 Ekim 2021, Salı - 11:03
Güncelleme: 26 Ekim 2021, Salı - 13:38

Ondokuz Mayıs Üniversitesi “Türk Edebiyatı ve Şiiri Araştırmaları Topluluğu” tarafından Fen-Edebiyat Fakültesi, Prof. Dr. Fevzi Köksal Konferans Salonunda “OMÜ, Şehrin Şairleriyle Buluşuyor” adlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinliğe çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı. Şiir Şölenine Adem Alan, Ayşe Atlı Selen, Hatice T. Doğanay, Haydar Sazlı, İbrahim Coşar, Kenan Yavuzarslan, Mehmet Arslan, Mevlüt Eşgünoğlu, Mustafa Bilir, Nermin Eker, Ramazan Yavuzarslan ve Zekeriya Çavuşoğlu olmak üzere Samsun’da ikamet eden 12 şair katıldı.

Şairler serbest ve hece ölçüsü ile yazdıkları lirik, didaktik, sürrealist ve tasavvufi tarzdaki şiirlerinden örnekler seslendirdi.  Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Bekir Şişman: “Yaklaşık iki yıl aradan sonra yüz yüze olarak böyle bir etkinliğin düzenlenmiş olması heyecan veriyor. Çünkü bu tür etkinlikleri gerçekten özledik. Samsun’da çok sayıda şair yaşamaktadır. Ancak biz programın formatı gereği şimdilik yalnızca 12 şairimizi davet edebildik. Salgın şartlarına riayet ederek bu tür etkinliklerin sürdürülmesi hepimizin arzusudur. Üniversiteler eğitim yuvaları olmakla birlikte aynı zamanda kültür ocaklarıdır, sanat merkezleridir.” şeklinde konuştu.

Programın sonunda şairlere OMÜ adına Topluluk akademik danışmanı Prof. Dr. Bekir Şişman ve Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çıkla tarafından hediyeler takdim edildi.