Farklı Üniversitelere Mensup Akademisyenlerden TÜBİTAK Destekli İngilizce Dijital Ders Tasarımı Kursu
21 Ekim 2021, Perşembe - 09:56
Güncelleme: 08 Aralık 2021, Çarşamba - 11:22

“İngilizce Öğretmeni Adaylarına Yönelik İngilizce Dijital Ders Tasarımı Kursu”, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Emrah Ekmekçi yürütücülüğünde çevrim içi (on-line) olarak gerçekleştirildi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı 2021/1 Çağrısı kapsamında desteklenen ve 3 gün süren etkinliğe; Türkiye’deki 27 farklı devlet ve vakıf üniversitelerinin İngiliz Dili Eğitimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık (İngilizce), İngiliz Dil Bilimi, Çeviri Bilim (İngilizce) ve İngiliz Dili ve Kültürü bölümlerinin 3. ve 4. sınıflarında lisans eğitimi alan toplam 50 öğrenci katıldı.

Etkinlikte eğitici olarak; Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Prof. Dr. İsmail Çakır, Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Kemal Sinan Özmen, İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Prof. Dr. Selami Aydın, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Doç. Dr. Arif Bakla, İzmir Demokrasi Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi T. Elif Toprak Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Doç. Dr. İsmail Yaman ve Dr. Öğr. Üyesi Müfit Şenel yer aldı.

Etkinlik kapsamında; İngilizce dijital ders tasarımında temel ilkeler, dijital ders tasarımının tarihsel süreci, güncel uygulamalar; İngilizce öğretiminde teknoloji destekli dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinin geliştirilmesi; İngilizce dil becerilerinin tümleşik öğretiminde bilgi ve iletişim araçlarından yararlanma; telaffuz ve dil bilgisi öğretiminde teknoloji kullanımı ve İngilizce öğretiminde dijital ölçme ve değerlendirme araçlarının kullanımı konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Yabancı dil öğretiminde teknoloji kullanımı alanında yetkin akademisyenlerin yer aldığı etkinlikte, İngilizce dijital bir dersin; planlama aşamasından hedefleri ve kazanımları doğrultusunda ölçme ve değerlendirme aşamasına kadar tüm boyutları ele alındı.