OMÜ’ye ISIF’21’de Ödül Yağdı
26 Eylül 2021, Pazar - 19:18
Güncelleme: 26 Eylül 2021, Pazar - 19:20

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) akademisyenleri tarafından geliştirilen patentlere İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda ödül yağdı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ-TTO) Patent Portföyü’nde bulunan 8 patente ISIF’21’de 4 farklı alanda ödül verildi. Bir patent altın madalya, 2 patent gümüş madalya, 4 patent bronz madalya alırken bir patent IFIA özel ödülüne layık görüldü.

Bir altın, 2 gümüş, 4 bronz madalya ve bir özel ödül

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Teknofest kapsamında düzenlenen ve 182 yerli, 72 yabancı olmak üzere 254 buluşun katıldığı İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda gerçekleştirilen ödül töreninde ilk gün altın madalya ve IFIA Özel Ödülü’nün sahipleri açıklandı. İkinci gün ise gümüş ve bronz madalya kazananlar açıklandı.

10 patentin 8’ine ödül

OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Atık Alüminyum Temelli Çok Katmanlı Hibrit ve Fonksiyonel Dereceli Kompozit Köpük ve Bunun Üretim Yöntemi adlı patenti ile IFIA Özel Ödülü’ne layık görüldü. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Seren, Mühendislik Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi İsmail İşeri ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Sema Gül Türk’ün Yenidoğan Bebeklerde Beyin Felci Tespit Sistemi adlı patenti altın madalya almaya hak kazanırken OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özbey ve Uğur Karakurt’un Hafif Köpük Beton Isı Yalıtım Plakası ve Blok Duvar Malzemesi Üretim Yöntemi ve OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Özcan ve Samsun Üniversitesi Kavak Meslek Yüksekokulu Doktor Öğretim Görevlisi Abdülvahap Çakmak’ın Dizel, Biyodizel veya Dizel/Biyodizel Yakıtlar İçin Bir Yakıt Katkısı adlı patenti gümüş madalya almaya hak kazandı.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Bakay, Araştırma Görevlisi Onur Yontar’ın Minimal İnvaziv Cerrahide Uterus Manipülatörü adlı patenti, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Münir Anıl’ın Çavdar Unundan Mayalı/Mayasız Unlu Mamül Yapımı için Hamur Yoğurma Makinası adlı patenti, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahtiyar Öztürk’ün Otomatik Biyogaz Depolama Sistemi adlı patenti, OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahittin Topaloğlu ve Samsun Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Bilal Sungur’un Pelet Yakıtına Sıvı Yakıt Emilimini Sağlayan Depo Tasarımı adlı patenti ise bronz madalya almaya hak kazandı.