Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı’nın Değerlendirilmesi Hakkında
25 Temmuz 2016, Pazartesi - 17:11
Güncelleme: 14 Şubat 2024, Çarşamba - 11:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 5. maddesine dayanılarak hazırlanan kılavuzun 3. Bölümünde, (sayfa 10-11) Özel Yetenek Sınavı Sonuçlarına göre öğrenci alan Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Spor Yöneticiliği programlarına öğrenci seçme işlemlerinde kullanılan formül belirtilmiştir. Bu yıl, 2015 yılında yapılan seçimden farklı olarak sınava katılan bütün adaylar değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Özel Yetenek Sınavı Puanının ağırlıklandırmaya girebilmesi için, hesaplamada kullanılan bütün puanlar standart puanlara çevrilmiş; adayın orta öğretim başarı puanı, YGS puanı, lise türü gibi faktörler bir arada değerlendirilerek adayın yerleştirme puanı belirlenmiş ve ilan edilmiştir. Bu itibarla, adayın sadece koordinasyon parkurunda yaptığı derece, tek başına bir anlam ifade etmemektedir.

Yukarıda belirtilen hususlar sınav kılavuzunda da adaylara duyurulmuştur. Sınava katılan adayların bu hususu göz önünde bulundurması, değerlendirmenin objektif yapılması bakımından önem arz etmektedir.

25.07.2015