OMÜ ve ÜNİ-DOKAP’tan Kişisel Verilerin Korunması Hukuku Eğitimi
04 Ağustos 2021, Çarşamba - 14:47
Güncelleme: 04 Ağustos 2021, Çarşamba - 14:47

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) iş birliği ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından “Kişisel Verilerin Korunması Hukuku Eğitimi” programı düzenlendi.

Hayatımızın en önemli unsurlarından biri hâline gelen dijitalleşme ile birlikte bilginin süratle yayıldığı günümüzde kişisel verilerin korunması da hayati önem kazandı. Bu bilgilerin korunması kişisel olduğu kadar kurumsal olarak da hukuki zorunlulukları beraberinde getirdi. İşte ÜNİ-DOKAP ile OMÜ’nün birlikte düzenlendiği eğitimde kurumların bu sorun karşısında hukuki olarak neler yapabilecekleri ve sorumlulukları ele alındı.

Çevrim içi (on-line) olarak düzenlenen ve ÜNİ-DOKAP üyesi üniversitelerden geniş katılım sağlanan eğitim, OMÜ Dr. Öğr. Üyesi Volkan Özçelik’in ‘Kişisel Veriler Hukukuna Giriş’ sunumuyla başladı.

Bunun yanı sıra Dr. Öğr. Üyesi Fatmagül Kale Özçelik, Arş. Gör. Dr. Firdevs Yüzbaşı Tobaz,  Arş. Gör. Büşra Şahin ve Arş. Gör. Ahmetcan Yazgı’nın da konuşmacı olduğu eğitimde; “Avrupa ve Türk Hukukunda Kişisel Verilerin Korunması”, “Üniversitelerin Yüz Yüze ve On-Line Eğitiminde Kişisel Verileri Koruma Yükümlülüğü”, “Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Kapsamında Kişisel Verilerin İhlali" ve "Kişisel Verilerin Ceza Hukuku Kapsamında Korunması” konuları da anlatıldı.

Ayrıca programa katılan Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil eğitime katılan dinleyicilere teşekkür ederek “Bazı sosyal medya uygulamalarının kişisel verileri kullanmasına binaen kişisel verilerin korunması uluslararası bir boyut taşıyor.” dedi.

Eğitim, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.