Malezya’nın Lider Araştırma Üniversitesi UPM ile OMÜ Arasında İş Birliği
19 Temmuz 2021, Pazartesi - 09:06
Güncelleme: 08 Aralık 2021, Çarşamba - 21:47

Malezya’nın ziraat ve mühendislik alanlarında önde gelen araştırma üniversitesi University Putra Malaysia (UPM) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında imzalanması planlanan iş birliği anlaşması kapsamında olası iş birliği alanlarının görüşüldüğü geniş katılımlı bir çevrim içi toplantı gerçekleştirildi.

Oldukça verimli ve kapsamlı bir akışla gerçekleşen toplantıda özellikle Ziraat ve Mühendislik alanlarında ortak araştırma, ortak yüksek lisans ve değişim programlarını içeren ve aynı zamanda Tıp Fakültesi değişim programlarına da imkân sağlayacak bir anlaşmanın imzalanması ve ilişkilerin güçlendirilmesi kararı alındı. Önümüzdeki süreçte OMÜ ve UPM’in ilgili birimlerinin çevrimiçi ve yüz yüze bir araya gelerek birçok alanda ortaklık kararlarını almaları beklenmektedir.

Toplantıya OMÜ’yü temsilen Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Başkan Yardımcısı ve Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. İsmail Yaman, Ziraat Fakültesinden Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Umut Sami Yamak (UİB Başkan Yardımcısı), yapılacak olan anlaşmanın OMÜ yürütücüsü olarak Mühendislik Fakültesinden Dr. Serap Karagöl ve Ziraat Fakültesinden Doç. Dr. Yılmaz Kaya ile Uluslararası İlişkiler Biriminden Birol Kurt ve Tolga Arslan katıldılar.