OMÜ’de AFAD Gönüllüsü Eğitimleri Devam Ediyor
01 Temmuz 2021, Perşembe - 16:16
Güncelleme: 01 Temmuz 2021, Perşembe - 19:11

2021 yılı Türkiye'de "Afet Eğitim Yılı" olarak ilan edilmesi dolayısıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arasında imzalanan protokol uyarınca farklı formatlarda eğitim programları düzenleniyor.

Bu kapsamda OMÜ öğrencileri ve personeline AFAD ekipleri tarafından “AFAD Gönüllüsü Eğitimleri”  kapsamında uzaktan, yüz yüze ve çevrim içi (on-line) eğitimler verilmeye devam ediliyor.

19 gün olarak planlanan eğitim programının 11. gününde 27 kişilik OMÜ Arama Kurtarma Takımı'na olası deprem sonrası alınacak tedbirler kapsamında örnek afet çadırı kurma eğitimi verildi. Etkinliğe Rektör Yardımcı Prof. Dr. Recep Sancak da katıldı.

Öğrenciler ve personel hangi eğitimleri alacak?

Uzaktan eğitimler dâhilinde Afet Risklerini Anlama, Afet Risklerini Azaltma, Arama ve Kurtarma Faaliyetlerinde Kullanılan Düğümler, Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci, Kişisel Stres Yönetimi ile Liderlik eğitimleri alınacak.

Yüz yüze eğitimler ise Hafif Arama ve Kurtarma, Harita-Pusula-GPS eğitimi, Yangın, Çadır Kurma, Tehlikeli Madde eğitimi, İlkyardım eğitimlerini kapsıyor.

Çevrim içi eğitimler de Doğru İletişim Yöntemleri ve Ayırt Edici Kültürel Özellikler, Psikososyal Destek ve İlkyardım, Stresle Baş Etme Öfke Kontrolü eğitimlerinden oluşuyor.