2021 Yılının İkinci ÜNİ-DOKAP Üst Kurul Toplantısı Yapıldı
30 Haziran 2021, Çarşamba - 14:30
Güncelleme: 01 Temmuz 2021, Perşembe - 00:06

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) de üyesi olduğu ve Giresun Üniversitesinin dönem başkanlığını yürüttüğü Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) 2021 yılı ikinci Üst Kurul Toplantısı, çevrim içi ortamda gerçekleşti.

ÜNİ-DOKAP üyesi üniversite rektörlerinin, video konferans yöntemiyle bir araya geldiği toplantıda, toplantı gündemini belirleyen konular tartışılarak gündeme ilişkin yeni kararlar alındı.

Toplantıya; ÜNİ-DOKAP Dönem Başkanı Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın,  Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin ile Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve ÜNİ-DOKAP’a mensup üniversitelerin rektör yardımcıları katıldı.

ÜNİ-DOKAP 2021 yılı ikinci Üst Kurul Toplantısı, DOKAP 2021 yılı eylem planı hakkında yapılan bilgi alışverişiyle başladı. ÜNİ-DOKAP adına çıkarılacak derginin içeriğine ilişkin hususların görüşülmesiyle devam eden toplantıda, 2021 yılının Ekim ayında yapılması planlanan “Küresel İklim Değişikliği ve DOKAP Bölgesine Etkileri” konulu çalıştayın genel şeması belirlendi. Tarihî İpek Yolu'nda bulunan ÜNİ-DOKAP mensubu üniversitelerin bu konuda yapabilecekleri çalışmaların da değerlendirildiği toplantıda, kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında üniversitelere verilen sorumluluklar için olası iş birlikleri görüşüldü.

Kalite ve akredite konusunda ÜNİ-DOKAP üniversiteleri arasında iş birliği çalışmalarının konuşulduğu toplantı, genel bir değerlenmenin ardından sona erdi.