İngilizce Öğretmen Adaylarına Yönelik İngilizce Dijital Ders Tasarım Kursu
23 Haziran 2021, Çarşamba - 13:39
Güncelleme: 23 Haziran 2021, Çarşamba - 19:01

TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Emrah Ekmekçi yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan ‘İngilizce Öğretmen Adaylarına Yönelik İngilizce Dijital Ders Tasarım Kursu’, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

14-16 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlik ile; Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerinin İngiliz dili eğitimi, İngiliz dili ve edebiyatı, Amerikan kültürü ve edebiyatı, mütercim-tercümanlık (İngilizce), İngiliz dil bilimi, çeviri bilimi (İngilizce) ve İngiliz dili ve kültürü bölümlerinin 3. ve 4. sınıflarında öğrenim gören İngilizce öğretmen adaylarının, İngilizce dijital ders tasarımı için gerekli bilgi ve teknoloji araçlarının kullanımı konusundaki farkındalıklarını arttırmak amaçlanıyor.

Verilecek kurs sayesinde bu araçların farklı dil becerileri özelinde sınıf içi kullanımlarını tanıtmaya ve öğretmen adaylarının pedagojik ve alan bilgilerini teknoloji bilgileriyle bütünleştirmelerine yardımcı olunacak.

5 farklı üniversiteden alanında etkin 8 akademisyenin eğitici olarak yer alacağı ve çevrim içi (on-line) olarak gerçekleştirilecek etkinlik tamamen ücretsiz olup etkinlik için detaylı bilgiye https://eltproject.wixsite.com/digitalcourse adresinden ulaşılabilir.