OMÜ Personeline Uygulamalı Drone Eğitimi Verildi
23 Haziran 2021, Çarşamba - 13:40
Güncelleme: 23 Haziran 2021, Çarşamba - 22:20

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) gerçekleştirdiği meslek içi eğitim programları kapsamında uygulamalı drone eğitimi verildi.

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya ile Yeni Medya Ve İletişim Tasarımı Bölümünden Dr. Enes Abanoz’un koordinatörlüğünde verilen eğitime; Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ile Kurumsal İletişim Biriminden 14 personel katıldı.

Kurupelit Kampüsü'ndeki Yaşam Merkezi çevresinde gerçekleşen eğitimde İHA-1 (İnsansız Hava Aracı) araçlarının kullanımı, kuralları ve cezai yükümlülükleri gibi bilinmesi gereken önemli konular anlatıldı. Bunların yanı sıra uygulamalı uçuş eğitimiyle de personelin drone'lara hâkimiyeti test edildi.

Eğitimin ikinci gününde ise öğrenilenlerin yine pratiklerle pekiştirilmesi hedefleniyor. 2 günlük periyodun ardından katılımcılara sertifika verilecek.