OKAD’ın İlk Sayısı Yayımlandı
22 Haziran 2021, Salı - 10:06
Güncelleme: 22 Haziran 2021, Salı - 13:12

8 Mart 2010 tarihinde faaliyetlerine başlayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM), bilim dünyasına yeni bir akademik dergi kazandırdı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın ve Araştırmaları Dergisi'nin (OKAD) ilk sayısında 4 makale ve bir kitap eleştirisi yer alıyor.

OKAD, kadın ve aile üzerine yapılan çalışmalara bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşan ve ele aldığı konuyu analitik ve özgün bir biçimde ortaya koyan makaleleri okuyucunun ilgisine sunuyor. OKAD ile; kadın ve aile alanında farklı disiplinlerde üretilen çalışmaların, bilimsel yayıncılık ilkesiyle uluslararası boyutta görünürlüğünü ve erişilebilirliğini sağlayarak bilim dünyasına katkıda bulunmak hedefleniyor.

Elektronik erişimli, ücretsiz ve hakemli olan Türkçe ya da İngilizce dillerinden biriyle yılda 2 kez yayımlanacak olan dergi, kadın ve aile alanında farklı disiplinlerde yürütülen araştırmalara açık olacak.

OKAD’ın Haziran 2021’de yayımlanan ilk sayısına aşağıdaki link aracılığıyla ulaşmak mümkün.

OKAD’ın 2021 yılının ikinci sayısı için yayın kabulüne başlandı. Çalışmalarınızı göndermek için okad@omu.edu.tr  adresini ziyaret edebilirsiniz.