OMÜ Arama Kurtarma Takımı Eğitimde
16 Haziran 2021, Çarşamba - 15:28
Güncelleme: 16 Temmuz 2021, Cuma - 14:47

Meydana gelebilecek her türlü afettin arama kurtarma çalışmalarında yer almak üzere öğrenci, personel ve gönüllülerin katılımıyla kurulan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Arama Kurtarma Takımı, Samsun AFAD İl Müdürlüğü tarafından verilen bir haftalık hafif arama kurtarma eğitimini başarıyla tamamladı.

Samsun AFAD İl Müdürlüğünde verilen eğitimde OMÜ Arama Kurtarma Takımının her bir üyesi, eğitim alanında bulunan parkurlarda hafif arama kurtarma tatbikatı yaparak uygulamalı eğitim aldı. Eğitimde OMÜ Arama Kurtarma Takımı, olası afet durumlarında hayat kurtaracak bilgi ve yöntemi uygulamalı olarak öğrenerek deneyim kazandı.

Afetin öncesinde ve sonrasında uygulanması gereken korunma yöntemlerinin de ele alındığı eğitimde, Samsun AFAD İl Müdürlüğü eğitmenleri; enkazdan kurtarma tekniklerini, enkazda kullanılan malzemelerin özelliklerini ve kullanımını göstererek Takım üyelerine uygulattı. Yüksekte mahsur kalan vatandaşların sedyeyle kurtarılma yönteminin de öğretildiği eğitim, genel bir tatbikatın ardından sona erdi.