Kariyer Merkezi, Engeli Öğrenciler için İş Arama Becerileri Eğitim Programı Düzenledi
04 Haziran 2021, Cuma - 14:14
Güncelleme: 04 Haziran 2021, Cuma - 14:35

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kariyer Merkezi Müdürlüğü ve Samsun Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü İş Kulübü iş birliğiyle engelli öğrencilere yönelik İŞKUR e-Sertifikalı On-Line İş Arama Becerileri Eğitim Programı düzenlendi.

Üniversitenin farklı bölümlerinde öğrenimlerine devam eden engelli öğrencilere; etkili öz geçmiş hazırlama, beden dili, mülakat teknikleri, telefon ile görüşme, iş görüşmesinde kılık kıyafet, iş arama ağları gibi iş hayatına atılmada etkili olan faktörler hakkında Samsun Çalışma ve İş Kurumu İş Kulübü Lideri Çiğdem Çakır Beyhan tarafından çevrim içi (on-line) olarak eğitimler verildi.

Eğitim programına katılan öğrenciler, program sayesinde çok faydalı ve yön gösteren bilgiler edindiklerini ve eğitimlerin farkındalık yarattığını dile getirdiler. Eğitime dair katılım sertifikaları, İŞKUR tarafından e-posta adreslerine gönderildi.

"Eğitimler kesintisiz devam edecek ve öğrencilerimizin kariyer gelişimlerine destek olmayı sürdürececeğiz" diyen OMÜ Kariyer Merkezi Müdürü ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Nursel Topkaya, eğitim programında emeği geçenler ile katılımcı engelli öğrencilere teşekkürlerini sundu.