Turizm Fakültesinde ‘Yavaş Yaşam Felsefesi’ Ele Alındı
05 Mayıs 2021, Çarşamba - 13:48
Güncelleme: 06 Mayıs 2021, Perşembe - 11:41

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi, uzman konukların katıldığı ve öğrenciler için düzenlediği etkinlikte ‘Yavaş Yaşam Felsefesi’ konusunu değerlendirdi.

Etkinliğe Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Öğretim Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve aynı zamanda Cittaslow Türkiye Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Murat Barkan konuşmacı olarak katıldı.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Uzun, yavaş yaşam anlayışının ve bu çerçevede ortaya çıkan sakin şehir modelinin dünyada giderek yaygınlaştığını ve öneminin arttığını vurgulayarak söyleşinin açılış konuşmasını yaptı.

Konuk Prof. Dr. Barkan; yavaş yaşam felsefesinin ne zaman ve hangi koşullar altında ortaya çıktığı, yavaş yaşam anlayışına bağlı olarak ortaya çıkan yavaş şehir akımı, bu akımların gelişim süreci ve etkileri gibi konularda bilgi verdi.

Arş. Gör. Dr. İbrahim Taner Akkoç’un moderatörlüğünü yaptığı etkinliğe; Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri, Turizm Fakültesi, Bafra Turizm MYO ve Samsun MYO öğretim elemanları, KATİD Başkanı ve North Point Oteller Koordinatörü Murat Toktaş ile farklı üniversitelerden öğretim elemanları katılım sağladı.

Söyleşi; Prof. Dr. Murat Barkan’ın, katılımcıların sorularını cevaplaması ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Uzun’un kapanış konuşması ile sona erdi.