Toyota Tarzı Yalın Liderlik Semineri Düzenlendi
12 Nisan 2021, Pazartesi - 08:10
Güncelleme: 12 Nisan 2021, Pazartesi - 08:10

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kariyer Merkezi Müdürlüğü ve SAMPA Otomotiv San. ve Tic. A.Ş iş birliğiyle “Toyota Tarzı Yalın Liderlik” konulu çevrimiçi seminer programı düzenlendi.

Seminere konuşmacı olarak katılan SAMPA İnsan Kaynakları Direktörü Recep Yiğit, üretim sisteminin temelini oluşturan iş güvenliği, çevre, kalite, üretkenlik, maliyet ve insan kaynağı gelişimi konularında katılımcılara bilgi verdi. Programa başta endüstri ve makine mühendisliği bölümü olmak üzere mühendislik fakültesinde eğitim gören öğrenci ve akademisyenler katıldı.

İş hayatında profesyonellik gerektiren ve işin devamlılığını sağlamak için gerekli olan özelliklere değinen Yiğit, ‘Sürekli iyileştirme, insana saygı, yalın yönetim, yalın üretim süreçleri, öğrenen organizasyonlar ve operasyonel mükemmellik konuları sektörde kendinizi yenilemeniz için gereken konulardır.’ ifadelerimi kullandı. Son olarak eğitim programında öğrencilerin liderlik tarzlarını belirlemek ve öz farkındalıklarını artırmak amacıyla testler uygulanarak sonuçları katılımcılarla paylaşıldı.

Seminer programına Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, Kariyer Merkezi Müdürü ve Mezunlar Koordinatörü Doç. Dr. Nursel Topkaya ile Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Esat Şanlı katıldı. Program sonunda Topkaya, SAMPA İnsan Kaynakları Direktörü Yiğit'e, öğrencilerin ve mezunların kariyer gelişimine katkılarından dolayı teşekkür etti.