Çok Yüksek Riskli İl Samsun'da OMÜ Tıp Öğrencileri Sokağa İndi, Megafonla Halkı Uyardı
20 Mart 2021, Cumartesi - 13:49
Güncelleme: 26 Mart 2021, Cuma - 15:22

Türkiye’de nüfusa oranla en çok covıd-19 vaka sayısına sahip olan Samsun’da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Topluluğu öğrencileri sokağa indi.

Ellerinde pankart ve megafonla halka seslenen OMÜ'lü öğrenciler, vatandaşları koronavirüse karşı uyardı.

Koronavirüs vakalarının tırmanış gösterdiği Samsun'da 6 günde 6 bin 218 vaka tespit edilmesi vatandaşları tedirgin ediyor.
OMÜ Tıp Fakültesi öğrencileri ise ellerinde pankartlar ve megafonla şehrin en kalabalık caddelerini dolaşarak vatandaşları koronavirüs tedbirlerine uymaları konusunda  uyardı.

Özellikle her gün binlerce insanın geçiş güzergâhında bulunan Mecidiye Caddesi'nde OMÜ tıp fakültesi öğrencileri, ellerinde "Kırmızıya Savaş Açtık", "Sen Mavi Ol, Biz Denizi Unuturuz", "Ayrı Olmak Bir Olmanın En Güzel Yolu" yazılı dövizlerle Samsun halkını daha dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti.

OMÜ Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Kaan Can Atalay ise megafonla vatandaşlara seslenerek, "Bize kırmızı hiç yakışmıyor. Önlem al. Sağlıkla kal" dedi.