Covid-19 Pandemi Sürecinde Kadın Olmak
16 Mart 2021, Salı - 13:34
Güncelleme: 16 Mart 2021, Salı - 13:34

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği İntörn Uygulaması Dersi kapsamında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi.

Kadınlar günü etkinliği olarak öğrenciler dersin sorumlu öğretim üyeleri Prof. Dr. İlknur Aydın Avci, Doç. Dr. Birsen Altay, Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu ve Araştırma Görevlileri ile birlikte “Toplumsal Cinsiyet ve Kadın” konusuyla ilgili makaleler tartışarak, bu konuda farkındalık sahibi oldu.

Daha sonra her bir öğrenci çevresindeki bir kadın ile “Covid-19 Pandemi Sürecinde Kadın Olmak” üzerine röportaj yaptılar. Bu görüşmelerde, öğrenciler kadınlara pandemi sürecinde yaşadıkları zorlukları, bu süreçte bu zorluklarla nasıl baş ettiklerini, bu sürecin kadınlara kazandırdıkları ve kaybettirdikleri, aile içindeki rol dağılımındaki değişiklikler ile pandemi sürecinde bir kadın olarak hayatlarında olan değişimlere yönelik sorular soruldu.

Öğrenciler yaptıkları bu görüşmelere ilişkin değerlendirmeleri birlikte tartışarak pandemi sürecinde kadınların yaşamış olduklarına dair farkındalık kazandı. Öğrenciler bu görüşmelerden çıkardıkları en önemli spot cümleleri ise slogan haline getirerek, Covid-19 pandemi sürecinde kadınların yaşadıklarına dikkat çekmeye çalıştı.

Ek Dosya(lar):

afis.pdf