MENU

Sağlık Bilimleri Fakültesinden Kadına ve Aile İçi Şiddete Karşı Farkındalık Etkinliği
12 Mart 2021, Cuma - 15:20
Güncelleme: 12 Mart 2021, Cuma - 15:32
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Kadına Yönelik ve Aile İçi Şiddetin Hukuki Boyutu, Hemşirelerin Görev ve Sorumlulukları” konulu söyleşi, Av. Sevgi Çetin’in katılımıyla online gerçekleşti. 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği İntörn Uygulaması Dersinde, farklı anabilim dalından öğretim elemanlarının ve öğrencilerin de katılımıyla gerçekleşen söyleşi, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Moderatörlüğünü Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özen Kulakaç’ın yaptığı etkinlikte Av. Sevgi Çetin, “Kadına Yönelik ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Konusunda Temel Hukuki Düzenlemeler ile Sağlık Çalışanlarının Görev ve Sorumlulukları” başlıklı bir sunum yaptı.

“Şiddetin önlenmesinde ve şiddet durumunda Hukukçuların ve sağlık çalışanlarının önemli sorumlulukları var”

Sunumunda hukuk ve sağlığın diğer disiplinlerden farklı olarak insan yaşamının her anına temas ettiğini kaydeden Av. Sevgi Çetin, bu nedenle şiddetin önlenmesinde ve şiddet durumunda hukukçuların ve sağlık çalışanlarının önemli görev ve sorumlulukları olduğunu belirterek şunları söyledi “Sizler kadına yönelik ve aile içi şiddetin önlenmesinde çok önemli bir grupsunuz. Çünkü şiddetin en önemli ve ilk göze çarpan boyutu fiziksel şiddet ve fiziksel şiddet durumuyla ilk karşılaşacak olan siz hemşirelersiniz. Bu nedenle vaktinde ve doğru tepkiler verirseniz can kurtarırsınız” 

Hemşirelerin öncelikle hukuki olarak şiddeti bildirme zorunluluğu bulunduğuna vurgu yapan Av. Sevgi Çetin, hemşirelerin şiddet mağduru ya da şiddete uğradığını düşündükleri bir kadınla ya da bireyle karşılaştıklarında neler yapabileceklerine yönelik bilgi verdi.

Sunumun ardından Av. Sevgi Çetin, akademisyen ve öğrencilerin şiddetin hukuki boyutu, şiddetin önlenmesi, şiddetin saptanması durumunda hemşirelerin yapması gerenlerle ilgili yönelttikleri soruları yanıtladı.

Söyleşi sonunda öğrenciler, etkinliğin kadına yönelik ve aile içi şiddetin hukuki boyutuna ilişkin bilgilerinin arttırdığını ifade ederek bu konuda farkındalık oluşturmak için daha fazla etkinlik yapılmasını istediklerini belirtti.

X
Secure Login

This login is SSL protected