OMÜ Mezunu Uzman Hemşireler Öğrenci Hemşirelerle Tecrübelerini Paylaştı
11 Mart 2021, Perşembe - 13:36
Güncelleme: 11 Mart 2021, Perşembe - 13:36

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Mezun Takip ve Değerlendirme Komisyonunun düzenlediği “III. Öğrenci–Mezun Buluşması” etkinliği on-line (çevrim içi) olarak gerçekleşti.

Bu kapsamda Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü mezunlarından Öğr. Gör. Merve Koyun ve Uzman Hemşire Gonca Akbaş, öğrenci hemşirelerle buluştu. Öğrencilerin büyük ilgi ve katılım gösterdiği etkinlikte mezun hemşireler, eğitim ve meslek hayatları boyunca edindikleri tecrübe ve kazanımları paylaşarak katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Avci “OMÜ’yü layıkıyla temsil edin”

“III. Öğrenci–Mezun Buluşması” etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avci, mezun olacak öğrenci hemşirelerden üniversite eğitimleri süresince edindikleri bilgileri, mesleki yaşamlarına ve bakım verdikleri bireylere en iyi şekilde yansıtmalarını istedi. Prof. Dr. Avci bunun yanı sıra, hemşire adaylarının; aldıkları eğitime ve kendilerine güvenmelerini, mezun olduklarında çalıştıkları kurumlarda takım ve grup lideri olmaları ve OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünü layıkıyla temsil etmelerinin önemi üzerinde durdu.

Mezunlar sistemi, OMÜ’lüleri birbirine bağlıyor

Mezunlar sistemine kaydolmanın öneminden de bahseden Bölüm Başkanı Avci “Biz mezun olduktan sonra da sizlerle birlikte olmak istiyoruz. Tıpkı davet ettiğimiz meslektaşlarımızla bugün buluşmamız gibi mezun olduğunuzda, sizden sonra mezun olacak arkadaşlarınıza başarılarınızı anlatabileceğiniz bir ortam yaratmak istiyoruz. Dolayısıyla mezunlar sistemine kaydolmanız; hem birbirimizden haberdar olmamız ve birbirimizi takip etmemiz hem de sizlerin bir anlamda öğrencilikten kopmamanız anlamına geliyor.” dedi.

Ardından OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğr. Gör. Merve Koyun; eğitim hayatını, Erasmus kapsamında gittiği Finlandiya’daki eğitim deneyimlerini, mesleki yaşamını ve çalışma sürecini görseller eşliğinde öğrencilerle paylaştı. Öğr. Gör. Merve Koyun, Öğrencilere uygulamalarda öğrenmeye istekli olmaları, mesleğe katkı sağlamaları ve yaptıkları işin en iyisini yapmaları konusunda önerilerde bulundu.

“Hemşireliğe gerçekten gönül verdim”

Mesleğine yönelik moral ve motivasyonunu ise Öğr. Gör. Koyun şu sözlerle özetledi: “Özellikle klinik uygulamalarımda hocalarım sayesinde ve bakım verdiğim bireylere yardımım dokunduğunu gördüğümde ‘Evet Merve. Sen bunu yapmalısın, elinden gelenin en iyisini yapmalısın’ diyerek hemşireliğe gerçekten gönül verdim.”

Moderatör Cansev Bal’ın dile getirdiği ‘iyi ki’, ‘keşke’ ve ‘öneri’ gibi anahtar sözcüklerini Öğr. Gör. Merve Koyun “İyi ki çocuk hemşiresiyim. Keşke öğrenciyken Erasmus’la gittiğim Finlandiya’da bir dönem daha kalsaydım. Sizlere önerim; üniversite yaşamınızda sosyal hayatınızı değerlendirmeniz ve mezun olduğunuzda bire bir bakım verilen yoğun bakım servisi ya da acil servislerde çalışmanız.” şeklinde yorumladı.

Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Birim Sorumlusu olarak görev yapan Uzman Hemşire Gonca Akbaş da öğrencilik yıllarındaki anılarını ve öğretim elemanlarının katkılarını anlattı.

“Hayallerinizin peşinden koşun”

Üniversite yıllarında öğrenci temsilcisi olduğunu belirten Uzm. Hemşire Gonca Akbaş, öğrencilik sürecinde aktif olmanın mesleki ilerlemesinde büyük katkılar sunduğunu belirterek öğrencilere sosyal anlamda da kendilerini geliştirmeleri konusunda tavsiyede bulundu. Öğrencilik yıllarında öğretim elemanlarının destekleriyle ilk defa bir kongreye katıldığına ve bu tecrübelerin mesleki yaşamına çok fazla yarar sağladığına dikkat çeken Uzm. Hemşire Gonca Akbaş, ‘iyi ki’, ‘keşke’ ve ‘öneri’ anahtar sözcüklerine dair ise şunları söyledi. “İyi ki cerrahi hemşiresiyim; keşke üniversitede daha da sosyal olabilseydim ve öğrencilere hayallerinin peşinden koşmalarını öneririm.”

Konuşmacılar, sunumlarının ardından öğrenci hemşirelerin sorularını yanıtladı. Program sonunda Öğr. Gör. Merve Koyun ve Uzman Hemşire Gonca Akbaş’a teşekkür belgeleri takdim edildi.