Karadeniz Bölgesi Rusça Konuşanlar Eğitim, Kültür ve Dostluk Derneğinden Ziyaret
24 Şubat 2021, Çarşamba - 15:49
Güncelleme: 25 Şubat 2021, Perşembe - 09:21

2020 yılının Eylül ayında Atakum ilçesinde açılan Rusça Konuşanlar Eğitim, Kültür ve Dostluk Derneğinin Başkanı Pervin Gündüz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Dernek Başkanı Pervin Gündüz ve beraberindeki Başkan Yardımcısı Baba Osmanov, Rektörlük makamında Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal tarafından ağırlandı.

Ziyarette, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sunmak adına faaliyetlerde bulunmayı amaçladıklarını belirten Dernek Başkanı Pervin Gündüz, Derneğin çalışma alanlarından bahsederek Üniversite ile geliştirilecek proje ve düzenlenecek programlara dair düşünce ve değerlendirmelerini Rektör Ünal’la paylaştı.

Nazik ziyaretleri ve gösterdikleri yakınlıktan dolayı konuklarına şükranlarını sunan Rektör Ünal da farklı kültürlerin birbirini tanıması ve kaynaşması bakımından ortaya çıkan inisiyatifleri önemsediklerine işaret ederken Rusça Konuşanlar Eğitim, Kültür ve Dostluk Derneğinin, iki ülke arasındaki dostluk bağlarının güçlenip kökleşmesine katkıda bulunacağını dile getirdi.

Rektör Ünal, OMÜ olarak sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmaların yürütülmesi ve sürdürülebilir projelerin üretilmesi hususunda iş birliğine her zaman sıcak baktıklarını da sözlerine ekledi.