OMÜ’de Sağlık Çalışanlarına İkinci Doz Aşıları Yapılmaya Başlandı
11 Şubat 2021, Perşembe - 11:18
Güncelleme: 15 Şubat 2021, Pazartesi - 09:17

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, ikinci doz Covid-19 aşısı olmaya başladı. İkinci doz aşılar; Aşı Ünitesi'nde yürütülen Aşı Uygulama Programı kapsamında sağlık çalışanlarına ve Merkezî Hekim Randevu Sistemi (MHRS) aracılığı ile randevularını alan çalışanlara yapıldı.

Tüm Türkiye genelinde koronavirüs pandemisi nedeniyle başlatılan aşılama programını uygulamak üzere OMÜ Tıp Fakültesi Erişkin Hastanesinin 6. katında 25 odalı "Aşı Ünitesi" oluşturuldu.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Tekin Şimşek, aşılama faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Şimşek, "Bundan yaklaşık bir ay önce ilk doz aşıları yaptık. Sonrasında Sağlık Bakanlığının belirlediği yaş aralıkları için aşılama faaliyetleri devam etti. Şu ana kadar sağlık çalışanları ve vatandaşlar dâhil yaklaşık 4 bin 200 kişinin aşısı yapıldı. Bugün de bine yakın aşı yapılacağını tahmin ediyorum ve bu sayı ilerleyen günlerde artacak. Bu süreçte Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca olmak üzere tüm sağlık personelimize teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarına yönelik aşı uygulaması, söz konusu program çerçevesinde devam edecek.

İLGİLİ HABER

OMÜ'de Sağlık Çalışanlarına Aşı Başladı