MENU

Rektör Ünal Sertkaya ve Aydın ile Görüşme Gerçekleştirdi
15 Ocak 2021, Cuma - 15:00
Güncelleme: 15 Ocak 2021, Cuma - 15:05
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Daire Başkanı Bayram Sertkaya ile Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü İsmail Aydın’ı makamında ağırladı.
Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede hayvan sağlığı ve Veteriner Kontrol Enstitüsünün gerçekleştirdiği projelere ve gelecekte atacağı adımlar konuşuldu. Ayrıca görüşmede Veteriner Fakültesinde okuyan öğrencilerin, Tarım ve Orman Bakanlığında iş ve işleyişlerin, yönetmeliklerin uygulanışı ile mevcut elektronik sistemlerin kullanışına yönelik bakanlık personeli tarafından eğitilebilmesi konuları ele alındı.

‘Hayvan sağlığı için yıllık yaklaşık 85 milyon doz civarında aşı üretiyoruz’

Görüşmede enstitü olarak yaptıkları çalışmalara değinen Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Daire Başkanı Bayram Sertkaya, “Bizim şu an aktif olarak çalışan 8 tane araştırma enstitümüz var. Bu enstitülerimizde hayvanlarda karşılaştığımız şüpheli durumları araştırıyoruz. Bu durumlarla alakalı numuneler alarak laboratuvarlarımızı gönderiyoruz ve gerekli araştırmalar yapılarak tedavi sürecine geçiyoruz. Ayrıca hayvan sağlığı, büyük baş ve küçük başta olmak üzere kullandığımız yıllık yaklaşık 85 milyon doz civarında aşı üretiyoruz. Tabi biz bu rakamları arttırarak daha güçlü bir hale gelmeyi arzuluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hayvanlar tedavileri sonrasında doğal ortamlarında da takip edilecek

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise “OMÜ’deki Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesi bölgenin en güçlüsü konumundadır. Tabi bu bizim için yeterli değil. Hayvansal ürünlerle alakalı ya da hayvan sağlığı ile alakalı konuları daha da güçlenmek istiyoruz. Özellikle sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarla hayvan hastanesine gelen hayvanların tedavileri sonrasında onları doğal ortamlarında da takip etmeyi istiyoruz. Böylece sahiplenilip sonra tekrar sokağa bırakılan hayvanların takibini yapabileceğiz. Buda sahiplenilip sonra sokağa bırakılma işleminin önüne geçebilmemizi sağlayacak.” dedi.

X
Secure Login

This login is SSL protected