MENU

Rektör Ünal Lojman Sakini Akademisyenlerle Bir Araya Geldi
13 Ocak 2021, Çarşamba - 14:21
Güncelleme: 15 Ocak 2021, Cuma - 22:30
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Kurupelit Kampüsü’ndeki lojmanlarda ikamet eden akademisyenleri Rektörlük Toplantı Salonu’nda ağırladı.
Buluşmanın ana temasını; OMÜ’nün yeni çevre projeleri kapsamında lojmanlar özelinde yürütülecek sosyal donatı çalışmalarıyla lojmanlar civarında barınan kedi ve köpek gibi sahipsiz hayvanlara yönelik açılacak kontrollü ve güvenli yaşam alanları oluşturdu.

Rektör Ünal “Lojmanlar OMÜ’nün kurumsal bir yüzü”

Konuşmasında lojmanlarla ilgili bir projelendirme yaptıklarını belirten Rektör Ünal, Üniversitenin kurumsal bir yüzü olarak lojmanlarda hiç kimsenin kişisel bir tasarrufta bulunamayacağına işaret ederek “Lojmanların kurumsal olarak değerlendirilmesi gerekiyor çünkü orası OMÜ’nün kurumsal kimliğinin bir yönünü temsil ediyor. Dolayısıyla buraya dair bir proje çalışmamız var. Bazı yerlerde yeşil alanın ıslahı söz konusu, bir kısım binalarda da tamiratlar olacak. Planladığımız çevre düzenlemesinde ve sosyal donatı alanlarının oluşturulmasında bir güvenlik sorunu yaşamamalıyız. Yani sosyal donatıların bulunacağı bu alanların görünür olması ve sakinlerin bu yerlerde gönül rahatlığıyla zaman geçirmesi son derece önemli. Bu projenin içinde bir de ‘bisiklet yolu’ mevcut. Yapımına daha önce başlanmış olan bu yolu da tamamlayacağız.” dedi.

“Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığımız protokol sayesinde ciddi sayıda sokak hayvanı Hayvan Hastanemizde tedavi edildi”

Rektör Prof. Dr. Ünal, sözlerinin devamında şehirdeki sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu adına Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin de içinde olduğu faaliyetler üzerinde durarak “Büyükşehir Belediyesi ile geçen sene 4 Ekim’de bir protokol imzalamıştık. Bu protokol çerçevesinde sokak hayvanları olarak nitelendirilen sahipsiz hayvanların, Üniversitemiz Hayvan Hastanesinde ücretsiz bakımları sağlanıyor. Çünkü bu konuda istismarların olduğuna şahit olduk. İmzalanan protokol sayesinde ciddi sayıda hayvanın tedavisi yapıldı ve bu süreç devam ediyor. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve OMÜ olarak genel politikamız şudur: İlçeler dâhil kentimizdeki sokak hayvanlarının popülasyonunu kontrol altına almak, tedaviye muhtaç olanları tedavi etmek ve bu hayvanları mümkün olduğunca sahiplendirmek. Bu hayvanların kontrolsüz nüfus artışını durdurmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Lojmanlar çevresinde barınan kedi ve köpekler için kontrollü ve güvenli yaşam alanları

Lojmanlar etrafında bazı köpeklerin güvenlik sorununa yol açtığına dikkat çeken Rektör Ünal, bu yönde alacakları tedbirlere ilişkin şunları söyledi: “Bu durum gerçekten ciddi sıkıntılara sebebiyet verebilir. Maalesef 8 yaşındaki bir çocuğa 5 köpek saldırıyor, buna kimse göz yumamaz ve izah edilebilir bir olay değil. Bu noktada amacımız; onlara kontrollü ve güvenli bir yaşam alanı açmak. Bu hayvanları kampüs dışına çıkarmak, sorunu çözmeyecek. Önemli olan bu hayvanların insanlara ve birbirlerine zarar vermemesi. Bu bağlamda örneğin, mevcut kedi evlerini lojmanların biraz daha yukarısına çıkarabiliriz. Böylelikle köpeklerin olası saldırılarına karşı kedileri korumuş oluruz zira köpekler bazen çok agresifleşebiliyor. Ayrıca bu hayvanları farklı yerlerde değil de tek bir yerde beslemek, birbirlerini tehdit etmemeleri bakımından daha doğru olacaktır. O sebeple sizlerden istirhamım, kedi ve köpekleri söz konusu yaşam alanlarında beslemeniz.”

Görüşmede, lojmanlarda oturan akademisyenler de bahsedilen hususlarda yaşadıkları problemleri ve bu problemlerin giderilmesine yönelik öneri ve fikirlerini Rektör Ünal’la paylaştı. Akademisyenler ayrıca, lojmanlar içinde hareket eden araçların hızının, hayvanların güvenliği açısından makul bir seviyede olmasına yönelik taleplerini Rektör Ünal’a ilettiler.

X
Secure Login

This login is SSL protected