MENU

Rektör Ünal Akademik Düzeyde Yabancı Dil Eğitimi Alan Öğrencilerle Bir Araya Geldi
13 Ocak 2021, Çarşamba - 00:42
Güncelleme: 13 Ocak 2021, Çarşamba - 00:55
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal,  OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM), Global Arabic Open Plartfom ve Macmillan English Campus’un iş birliğinde çevrimiçi düzenlenen, "Lisansüstü Programlara Yönelik Yabancı Dil Sınavlarına Hazırlık Kursu"na katılan öğrencilerle online görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nalan Kızıltan, Macmillan English Campus yetkilisi Semih İrfaner, Lisansüstü Programlara Yönelik Yabancı Dil Sınavlarına Hazırlık Kursu Koordinatörü Seçkin Can ve UZEM Müdürü Dr. Öğr Üyesi Hasan Atsız katıldı.

“Bu proje uluslararasılaşma temelinde dışa açılmamızı sağlayacak bir yol olacak”

Dil programının amaçlılık, üretkenlik ve yeteneğe yönelik oluşturulduğunu ifade eden Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nalan Kızıltan “Bu projeyle bireylerin kendilerini belirli bir düşünce sistemiyle yetiştirmesi hedeflenmektedir. Proje, öğrencilerimize yabancı dilde düşünme, çalışma, yayınları izleme, konuşma ve iletişim kurmayı becerisi kazandırarak uluslararasılaşma temelinde dışa açılmamızı sağlayacak bir yol olacak.” dedi.

Prof. Dr. Nalan Kızıltan, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın önersiyle başlatılan projede emeği geçenlere de teşekkür etti.

“Dil eğitiminde kilitlendiğimiz hedef akademik gelişim”

Projenin gerçekleşmesine katkı sunan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal da “Ticari olmayan bu öğrenci hareketine özveriyle destek olan herkese minnettarım. Günümüzde çağın ihtiyaç duyulan yeterliliklerine sahip olmak isteyen her bireyin, ikinci ve üçüncü bir yabancı dili öğrenmesi artık bir zorunluluk. Bu projeyle akademik süreçlerde ihtiyaç duyulan yabancı dil seviyesine ulaşmanın ötesinde; dili çok rahat kullanabilen, farklı dillerde yazılmış akademik metinleri rahatça okuyup anlayabilen bireyler yetiştirmek istiyoruz. Sadece popüler bir dille konuşmaya yarayacak bir dil ve dil bilgisi eğitiminden bahsetmiyoruz. Bizim kilitlendiğimiz hedef, akademik gelişim.”diye konuştu.

“Hangi alanda çalışıyorsanız o alanın hâkim dilini iyi bilmek zorundasınız”

Yabancı dile hâkim olmanın, akademik metinleri ilk kaynağından okuyabilme avantajı sağlayacağına da dikkat çeken Rektör Ünal “Alanınızla ilgili, dilini anlamadığınız bir metinden uzak durarak ikinci ya da üçüncü el, tüketilmiş kaynakları kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Yani hangi alanda çalışıyorsanız o alanın hâkim dilini iyi bilmek zorundasınız.” ifadelerini kullandı.

Program sürecinde, dil öğrenimini destekleyecek, yoğunlaştırılmış kamplar düzenlenebileceğine de işaret eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal şöyle devam etti “Ayrıca zayıf görülen, ihtiyaç duyulan yönleri destekleme maksadıyla, anadili İngilizce ya da Arapça olanlarla öğrenciler eşleştirilerek, tematik konularda pratik yapmaları sağlanabilir. İsteğimiz buradan dili üst düzey kullanabilen, akademik anlamda yazım üretebilen kimselerin çıkması ve burada elde edilen yeterliliklerin yüksek lisansta da devam etmesi. Böylece yüksek lisansın niteliğinin artacağını, doktoraya katılan arkadaşlarımızın da hem sayısal olarak artacağını, hem de üretecekleri bilginin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.”

“Dil eğitimi OMÜ’nün eğitim revizyon sürecinin bir parçası olacak”

Dil programının sonunda, nitelikli araştırma görevlilerinin çıkmasını beklediğini de dile getiren Rektör Ünal “Üniversite yönetimi olarak istihdam alanının ihtiyaçlarını, çağın gereksinimlerini ve bizim tarafımızdan tespit edilen nitelikleri dikkate almak suretiyle eğitim yeterliliklerini yeniden değerlendirdiğimiz bir eğitim revizyonu sürecine girdik. Dolayısıyla OMÜ’de müfredat, yöntem, kullandığımız materyal değişecek. Dil de bu değişimin bir parçası. Dil eğitimine çok önem veriyoruz. Bu nedenle sadece İngilizce ve Arapça dil eğitimi değil, günümüzde ve gelecek dünyada önem kazanacak dilleri de sürece dâhil etmek istiyoruz. Sizden gelen talep ve önerilere de açığız.” şeklinde konuştu.

Görüşme, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve kurs yetkililerinin öğrencilerden gelen soruları cevaplanmasının ardından sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected