OMÜ’de Kültür Elçileri Projesi Başlıyor
22 Aralık 2020, Salı - 14:35
Güncelleme: 22 Aralık 2020, Salı - 23:57

Türk kültür, sanat ve bilim dünyasının temsilcileri ile OMÜ’lü uluslararası öğrencilerin buluşacağı Kültür Elçileri Projesi (KEP) çok yakın bir zamanda başlayacak.

Yürütücülüğünü yaklaşık 6 bin uluslararası öğrenciye sahip OMÜ’nün yapacağı, Uluslararası İlişkiler Birimi, OMÜ Vakfı ile OMÜ-TÜRKÇE'nin de paydaş olduğu projeyle OMÜ’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin burslandırılması hedefleniyor.

Amaç; Türk kültürünün tanıtılması, yaygınlaştırılması ile uluslararası diyalog ve iletişimin güçlendirilmesi

OMÜ’yü tercih eden uluslararası öğrenciler, eğitim süreçlerindeki başarıları dâhilinde KEP programına kabul edilerek alacakları eğitimle birlikte ülkemizin ve kültürümüzün sertifikalı temsilcileri olacaklar. Söz konusu proje; Türk kültürünün tanıtılması, yaygınlaştırılması ile uluslararası diyalog ve iletişimin güçlendirilmesini hedeflemekte.

Türk kültür ve medeniyetinin sembolü olan temalar projede yer alıyor

Türk kültür ve medeniyet tarihinin simgesi olan edebiyat, müzik, sanat, folklor, mutfak sanatları vb. temalar, Kültür Elçileri Yetiştirme ve Eğitim Projesi’nin bileşenleri arasında. Ayrıca proje dâhilinde şehir içi ve dışındaki sosyal ve kültürel mekânlar ile müzelere ziyaretler de yapılacak.

OMÜ-KEP programı “bir fincan kahveyi kırk yıl hatırlı” yapan Anadolu aydınlığında tanışma fırsatını tüm uluslararası öğrencilere sunacak. OMÜ-KEP; bilgi ile dostluğu, Türk kültürünü, sanatını ve dünyaya bakış açısını bir araya getirirken bu kapsamda programa alınan öğrenciler, eğitimler doğrultusunda öğrenim gördükleri ülkeyi daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Buna ek olarak eğitimlerini tamamlayıp kendi ülkelerine döndükleri zaman Türk kültür ve eğitim sisteminin birer elçisi olarak ülkemizle kurdukları bağları canlı tutacaklar.