Kopyacılar OMÜ’nün Güvenliğine Takıldı
04 Aralık 2019, Çarşamba - 16:49
Güncelleme: 09 Ocak 2020, Perşembe - 11:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi güvenlik görevlileri, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı öncesi yapılan kontrollerde kopya düzeneği ele geçirdi.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, 3 Kasım 2019 tarihinde yapılan YÖKDİL Sınavı'ndan bir gün önce yaptıkları denetlemeler sırasında kopya düzeneğini tespit ederek suçluların yakalanmasını sağlayan OMÜ Güvenlik Birimi personelini tebrik ederek ödüllendirdi.

Sınav öncesi rutin kontrollerini yapan güvenlik görevlisi Fatih Tağhan ve Arslan Elibol, Fen-Edebiyat Fakültesinde erkekler tuvaletinde bir paket fark etti. Pakette; wifi sağlayıcısı, kamera, kulaklık gibi cihazlarla kopya düzeneği hazırlandığı tespit edildi. Bunun üzerine güvenlik görevlileri tarafından OMÜ Güvenlik Amirliği'ne ve il emniyet birimlerine haber verildi. Düzeneği hazırlayan kişileri takibe alan polis ekipleri, bu kişileri sınav günü suçüstü yakaladı.

Rektör Bilgiç’ten başarılı güvenlikçilere teşekkür belgesi

Rektör Bilgiç, suçun oluşmasının önlenmesinde ve suç delillerinin emniyet birimlerine teslim edilmesindeki başarıları nedeniyle güvenlik görevlileri Arslan Elibol ve Fatih Tağhan'a teşekkür belgesi takdim etti.

Rektörlük Toplantı Salonu'ndaki takdim törenine; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in yanı sıra Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Genel Sekreter Yardımcıları Serap Sivrioğlu Sezer ile Mustafa Kemal Çayıroğlu, Koruma ve Güvenlik Şube Müdürü Uğur Can ile Şube Müdür Yardımcısı Özcan Canpolat katıldı.

Haber ve fotoğraf: Açelya Kaynar