Kurtuluş Yolu Karma Sergisi Projesi’nin Finali Başkentte Yapıldı
03 Aralık 2019, Salı - 13:42
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 17:21

Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü ve OMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı yürütücülüğünde “Millî Mücadele’nin 100. Yılında Kurtuluş Yolu Karma Sergisi Projesi”nin büyük finali başkent Ankara’da gerçekleştirildi.

Öğretmenler Günü etkinlikleri dâhilinde 25 Kasım 2019 tarihinde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergiye, Gazi Üniversitesi Rektörlük Binası bünyesindeki Resim Heykel Müzesi ev sahipliği yapıyor. Hâlen devam eden sergide; 7 ildeki 8 üniversiteye ait 70’in üzerinde çalışma yer alıyor.

Başkentteki açılışa; başta Ankara Valisi Vasip Şahin, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, enstitü müdürleri ile öğretim üyelerinin iştiraki olmak üzere geniş bir katılım oldu.

Projenin ilk sergisi 4 Mayıs 2019’da Samsun'da açıldı ve sonrasında devam eden serginin diğer durakları Amasya,  Erzurum, Sivas, Afyon ve İzmir’deki eğitim fakülteleri olurken, nihayetinde bütün üniversitelerin buluştuğu büyük sergi başkentte Gazi Üniversitesinde açıldı.

Serginin bitiminde OMÜ ve Gazi Üniversitesi akademisyenleri Anıtkabir’i ziyaret etti.

Projedeki katılımcı üniversiteler:

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi