OMÜ’lü Yüksek Lisans Öğrencilerinin Sanatsal Yetkinlikleri GSF Sanat Galerisi’nde
03 Aralık 2019, Salı - 00:22
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 17:20

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Enstitüsünde 2017 ve sonrasında öğrenim gören 27 yüksek lisans öğrencisi, hazırladıkları karma sergiyle yeteneklerini konuşturdu.

Güzel Sanatlar Enstitüsünün organizasyonunda OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sanat Galerisi’de açılan “Yüksek Lisans Karma Sergisi”ne; GSF Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Bolat, Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, GSF Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Tarık Yazar ve Dr. Öğr. Üyesi Ceren Pekşen, Enstitü Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Özgü Bulut ve Dr. Öğr. Üyesi Engin Güney, akademisyenler, öğrenciler ile sanatseverler katıldı.

Resimden grafiğe, seramikten illüstrasyona kadar farklı 36 eser

Küratörlüğünü Enstitü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Engin Güney’in yaptığı ve farklı sanatsal bakış açılarının yansıdığı karma sergide; Enstitünün Resim Anasanat Dalı, Görsel İletişim Tasarımı Anasanat Dalı ile Tıbbi Resimleme Anasanat Dalında öğrenim görmüş ve hâlen görmekte olan yüksek lisans öğrencilerine ait 9 grafik, 10 illüstrasyon, 9 resim, 4 baskı resim, 3 seramik ve 1 animasyondan oluşan 36 çalışma yer alıyor.

Serginin açılışında söz alan Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Bolat, yüksek lisans öğrencilerinin birikimlerini ortaya koydukları karma serginin; Enstitünün sanatsal bir etkinliğinin olmasının yanı sıra, lisans ve yüksek lisans öğrencilerini aynı platformda buluşturmayı amaçladığını belirterek “Yüksek lisans sürecinde öğrencilerimizin gerçekleştirdiği sanatsal ve akademik faaliyetler hakkında ilk ağızdan bilgi alınabilecek 27 arkadaşımıza, bu etkinliğimize katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Öğrenim sürecinde ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül kazanan, çalışmaları sergilenen, koleksiyonlara eserleri kabul edilen, sanatsal etkinliklere katılan, Enstitümüz yüksek lisans programlarından mezun olup sanatta yeterlilik ve doktora öğrenimine devam eden öğrencilerimize başarılarının devamını dilerim.” diye konuştu.

Müdür Bolat ayrıca, öğrencilerin üzerinde emeği olan ilgili anabilim ve anasanat dallarındaki tüm akademisyenlere şükranlarını sundu.

Müdür Prof. Dr. Bolat’ın konuşmasının ardından akademisyen ve sanatseverler sergiyi gezerken eser sahibi öğrenciler de ilham aldıkları hususları katılımcılarla paylaştı.

“Sanatseverleri sergiye bekliyoruz”

Sergi hakkında konuşan GSF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tarık Yazar da öğrencilerin, özveriyle hazırladıkları eserleri sanatseverler ve tasarıma ilgi duyan kişilerle buluşturmayı hedeflediğini belirterek “Gördüğünüz gibi katılım üst düzeyde. Farklı kategorilerde çalışmalar var. Sanatsever Samsunlu vatandaşlarımızı sergiye bekliyoruz.” dedi.

Yüksek lisans öğrencilerinin bilgi ve becerilerini harmanlayarak ürettiği eserlerin bulunduğu karma sergi 10 Aralık 2019 tarihine kadar açık kalacak.