Ladik MYO’da “Geleceğe Nefes” için 500 Fidan
12 Kasım 2019, Salı - 16:16
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 16:48

Tarım ve Orman Bakanlığı eş güdümünde Türkiye genelinde “Geleceğe Nefes” adıyla başlatılan fidan dikme projesinde milyonlarca fidan toprakla buluşturuluyor. 11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 11:11’de başlayan proje kapsamında 11 milyon fidan, zamanla yurdun dört bir tarafındaki 2023 noktada Türkiye’ye soluk katacak.

Proje kapsamında Samsun’un tüm ilçelerinde toplam 38 noktada 55 bin 555 adet fidan dikilirken, Ladik ilçesinde de 500 dişbudak, çınar ve mavi servi fidanı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ladik Meslek Yüksekokulunun (MYO) bahçesinde toprakla buluştu.

Ladik Kaymakamlığınca organize edilen etkinliğe; Ladik Kaymakamı Sedat Sezik, Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel, Ladik İlçe Millî Eğitim Müdürü Aykan Sancı, OMÜ’yü temsilen Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çayıroğlu, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkan Yardımcısı Barış Alkur ile Orman Mühendisi Şenol Koç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, askerî ve idari yetkililer, her kademeden öğrenciler ile vatandaşlar ortak oldu.

Etkinlikte konuşan Ladik Kaymakamı Sedat Sezik, 11 Kasım’da başlatılan “Geleceğe Nefes” seferberliği hakkında bilgi verirken “Yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın gönüllü katkılarıyla gelecek nesillere bırakabileceğimiz en güzel miras olarak ‘Geleceğe Nefes’ sloganıyla başlatılan 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü’nüzü kutluyor, katılım ve katkılarınız için herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Hz. Peygamber’in “Kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikiniz” hadisini hatırlatan Kaymakam Sezik, projeye kamuoyunca yoğun bir destekle sahip çıkılmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, dikilen bu fidanların Türkiye’nin geleceğini yeşerteceğini sözlerine ekledi.

Ardından Kaymakam Sezik, ilk fidanı toprakla buluştururken, katılımcılar da diğer fidanları Samsun ve Türkiye’nin geleceği adına Ladik MYO’nun bahçesine diktiler.

Öte yandan, yaklaşık 2 hafta önce de yine 540 fidan, Ladik MYO’nun bahçesinde yapılan etkinlikle yetkili ve gönüllüler tarafından toprakla buluşturulmuştu.