10 Kasım’a Özel Atatürk’ün Sevdiği Şarkı ve Türküler Konseri
11 Kasım 2019, Pazartesi - 09:18
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 15:58

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yılında, kurtuluş meşalesinin yakıldığı şehir Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı, düzenlediği “Atatürk’ün Sevdiği Şarkı ve Türküler Konseri” ile halkla buluştu.

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla OMÜ Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Serhat Yener’in yönettiği “Atatürk’ün Sevdiği Şarkı ve Türküler” adlı özel konser, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerin seslendirildiği konserde sırasıyla; Hüseyni Peşrev, Yanık Ömer, Yemen Türküsü, Sarı Zeybek, Çökertmeden Çıktım da Halilim, Olmaz İlaç, Çalın Davulları, İzmir’in Kavakları, Elif Dedim Be Dedim, Eklemedir Koca Konak, Bülbülüm Altın Kafeste, Sobalarında Kuru da Meşe, Kırmızı Gülün Alı Var, Dayler Dayler, Alişimin Kaşları Kare, Köşküm Var Deryaya Karşı, Atabarı, Hoş Gelişler Ola ve Vatan olmak üzere 19 parçaya yer verildi.

Konserde “Sobalarında Kuru da Meşe” ve “Atabarı” eserleri, OMÜ Halk Oyunları Topluluğunun gösterisi eşliğinde icra edildi.

Kapanışı “Vatan” isimli parçayla gerçekleştiren orkestra, dinleyicilere keyifli ve duygu dolu anlar yaşattı.

Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ferit Bulut ile Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çayıroğlu’nun da katıldığı konsere; akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.