OMÜ Tanıtım Gününe Ziyaretçi Akını
06 Mayıs 2016, Cuma - 19:31
Güncelleme: 14 Şubat 2024, Çarşamba - 15:41

OMÜ Tanıtım Gününe Ziyaretçi Akını

Ondokuz Mayıs Üniversitesi "11. Tanıtım Günü" her yıl olduğu gibi oldukça yoğun geçti. Tanıtım Günü'ne kuvvetli yağışa rağmen Samsun, Ordu, Rize, Amasya, Çorum, Mersin başta olmak üzere  birçok ilden 5 bini aşkın lise öğrencisi katıldı.

OMÜ, "11. Tanıtım Günü”nde aday öğrenciler, veliler ve öğretmenleri ağırladı. Etkinlik Üniversitenin merkez Kurupelit Yerleşkesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda yapıldı. OMÜ bünyesindeki tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının katıldığı etkinlik bu yıl özellikle hafta içi düzenlenerek üniversite öğrencileriyle adayların iletişime geçmesi ve kampüs yaşamını görerek, yaşayarak karar vermesi sağlandı. Tanıtım Günü vesilesiyle 17 Fakülte, 2 Yüksekokul, 11 Meslek Yüksekokulu ve 4 Merkez stant açtı. Stantları gezen lise öğrencileri, buralardaki çeşitli faaliyetlere katılarak gelecekleriyle ilgili konularda fikir edinmeye çalıştı.

Yoğun yağmura aldırış etmeden akın akın gelerek 10.00-15.00 saatleri arasında stantları gezen öğrenciler, ilgi duydukları fakülteleri de ziyaret etme şansı yakaladılar.

Ayrıca aday öğrencilere Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde seminerler verildi. OMÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy ve Doç. Dr. Berfin Melikoğlu Gölcü, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Doç. Dr. Nalan Kızıltan; lise öğrencilerine üniversite, Samsun, barınma, beslenme ve ulaşım konularında seminerler vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

OMÜ’den Okullara Otobüs Desteği

11. Tanıtım Günleri’nin diğer yıllardan bir farkı da Samsun’dan katılımın oldukça yüksek olmasıydı. Ondokuz Mayıs Üniversitesinin talepte bulunan okullara otobüslerini yönlendirmesi, Samsun merkez ve yakın ilçelerden katılımı önemli oranda artırdı.

Modern Müzik Topluluğu’ndan Liselilere Bahar Konseri

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinden oluşan Modern Müzik Topluluğu gençlerin uzun süre unutamayacağı bir de konser verdi.