Akademisyenlerin ‘Gurur’ Sergisi Erzurum’da
04 Temmuz 2019, Perşembe - 16:41
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 13:19

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim üyelerinin, Samsun Valiliği işbirliği ile başlattığı “Milli Mücadele’nin 100. Yılı Kurtuluş Yolu” Sergisi, Samsun ve Amasya’dan sonra Erzurum’da açıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kurtuluş ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919’un 100. yılı, çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. OMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim üyelerinin, daha önce Samsun ve Amasya’da açtığı sergi bu kez Erzurum Kongresi’nin yapıldığı bina olan Resim-Heykel Müzesinde gerçekleştirildi.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri ile ortak bir çalışma sonucu ortaya çıkan sergiyi, 5 gün boyunca yaklaşık 2 binden fazla sanatsever ziyaret etti.

OMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Öğretmenliği Bölümünü temsilen Öğretim Görevlisi Ramazan Tilki ve Araştırma Görevlisi Neslihan Dilşad Dinç’in katıldığı, Erzurum Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker ve Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat eşliğinde açılışı yapılan sergi, son gün TRT Belgesel ekibi tarafından ziyaret edildi ve “Erzurum Kongresi” temalı belgesel çalışmasının da bir parçası oldu.

Milli Mücadele’nin 100. yılında kurtuluş ateşinin yakıldığı Samsun’dan yola çıkan serginin Erzurum’dan sonraki durakları ise Sivas, Kahramanmaraş, Afyon ve İzmir olacak. Serginin kasım ayı içerisinde de tüm katılımcılarla birlikte Ankara’da final yapması planlanıyor.