Milli Mücadele’nin 100. Yılında Kurtuluş Yolu Sergisi Amasya’da Açıldı
20 Haziran 2019, Perşembe - 15:45
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 13:47

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü ve Amasya Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Fakültesi ortaklığıyla  ‘Milli Mücadele’nin 100. Yılında Kurtuluş Yolu Sergisi’ açılışı gerçekleştirildi.

Milli Mücadele’nin ve Amasya Genelgesinin 100. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Amasya’da 12-22 Haziran tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevgi Koyuncu ‘Milli Mücadele’nin 100. Yılında Kurtuluş Yolu Sergisi’ni bu ilde açtı.

Hazeranlar Konağındaki serginin açılışında Vali Osman Varol, Amasya Garnizon Komutanlığı Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Amasya İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Karaman, kurum ve kuruluş müdürleri, OMÜ akademisyenleri ile sanatseverler hazır bulundu.

Serginin açılışında sunum konuşmasını OMÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan yaptı ve emeği geçenlere teşekkür etti. Sergide, OMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyeleri tarafından hazırlanan ortak bildiri metni okundu.

Sergilenen resimleri inceleyen Vali Varol,  100. yıl etkinliklerine anlam katan sergisi dolayısıyla Prof. Dr. Koyuncu’yu tebrik etti.