Ondokuz Mayıs Üniversitesi Dağcılık Arama Kurtarma Topluluğu (OMÜDAK) üyeleri, KKTC’de bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları'nda (IUSARGames-2016) derece aldı.
21 ülkeden öğrencilerin katıldığı Arama Kurtarma Oyunları'nda, OMÜDAK kısıtlı imkanlara rağmen üçüncülüğü kıl payı kaçırarak dördüncü oldu. Toplam 5 Etaptan oluşan yarışmanın “Havai Hatla Yaralı Kurtarma” etabında ise birinciliği elde etti.
Topluluk Başkanı Onur Soysal “Eğer yeteri destek verilirse bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında arama kurtarmanın önemini gönüllü olarak daha fazla sayıda insana anlatabiliriz. Afet zamanlarında arama kurtarma eğitimi olan insanlara ihtiyaç artmaktadır. Biz de aldığımız eğitimler sayesinde AFAD’ın gönüllü kadrosuna destek vermeyi planlıyoruz” dedi.