Omü Vakfı Kolejinde Şiir ve Kültür Şöleni
02 Mayıs 2019, Perşembe - 15:18
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 12:57

Edebiyat ve kültüre dair kalıcı bir sevgi yeşertme amacıyla OMÜ Vakfı Kolejinde, “Her Dem Bir Mısra” adlı şiir dinletisi düzenlendi.

Dinletiye Samsun İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi Müzik öğretmeni ve Bafra Musiki Cemiyeti Orkestra Şefi Levent Aydın’ın yönetimindeki orkestra eşlik etti.

İzleyenlerin alkışlarla eşlik ettiği resitalde, halk edebiyatının önemli şairleri ile halk sanatçıları olan; Turgut Uyar, Gülten Akın, Sezai Karakoç, Abdurrahim Karakoç, Mehmet Âkif Ersoy, Ahmet Haşim, Yahya Kemal Beyatlı, Orhan Veli Kanık, Melih Cevdet Anday, Ahmed Arif, Behçet Necatigil, Ümit Yaşar Oğuzcan, Attila İlhan, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet Ran, Hüseyin Nihal Atsız, Cahit Sıtkı Tarancı, Nida Tüfekçi, Özay Gönlüm, Neşet Ertaş, Muzaffer Sarısözen, Yunus Emre ve Fuzulî gibi önemli isimlerin şiirleri ve türküleri OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri tarafından ustalıkla okundu.

Dinleti, velilerin de büyük keyifle eşlik ettiği öğretmen ve öğrencilerden oluşan halk müziği korosuyla sona erdi.