Ordu Üniversitesi, Sıfır Atık ve Yeşil Üniversite Uygulamaları Hakkında Bilgilendirildi
02 Mayıs 2019, Perşembe - 14:15
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 17:39

“Sıfır atık” ve “yeşil üniversite” çalışmalarını yerinde gözlemlemek ve bilgi edinmek amacıyla Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Doç. Dr. Ömer Atabeyoğlu, Dr. Öğr. Gör. Gülşah Bilge, Arş. Gör. Dr. Şeyma Şengür, Arş. Gör. Mesut Güzel ve lisans öğrencileri Ondokuz Mayıs Üniversitesine (OMÜ) ziyarette bulundular.

Ziyaret kapsamında OMÜ Mühendislik Fakültesi Pembe Salon’da Rektör Danışmanı ve Sıfır Atık Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Yüksel Ardalı tarafından; sıfır atık, yeşil kampüs, katı atık yönetimi ve OMÜ’de uygulanan sıfır atık sistemi hakkında bilgiler verildi.

İlahiyat Fakültesi Sıfır Atık Liderleri Rabia Ünal ve Berna Cüre tarafından sıfır atık konusunda bilgilendirilmek amacıyla düzenlenen seminere; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Batuk, bölüm öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra Ordu Üniversitesinden gelen konuklar da dâhil oldu.

Seminer sonunda Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden gelen öğretim üyeleri ve öğrenciler Rektörlük Binasındaki sıfır atık uygulamalarını incelediler. OMÜ’de proje kapsamında yapılan uygulamaları çok başarılı bulan konuklar, konu hakkında bilgi sahibi olduklarını belirtip, memnuniyetlerini dile getirerek en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını vurguladılar.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i de ziyaret ederek kısa bir sohbet eden öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirerek kampüsten ayrıldılar.